Blog Zimra: Gooi jezelf in de mini-metamorfose!

blog zimra geurts

Deze week blog ik om jullie allemaal ergens toe aan te zetten! Ik heb het al eens gehad over ‘No Make-Up Monday’, een initiatief van Demi Lovato om wekelijks een trotse, prachtige, make-uploze foto van jezelf te posten. Gewoon, omdat het belangrijk is dat je ook inziet hoe mooi je bent zonder make-up.

Maar minstens net zo belangrijk is dat je jezelf ook weleens extra mooi mag voelen, bijvoorbeeld door jezelf professioneel op te laten maken. Ik verbaas me er soms over hoeveel vrouwen dat nog nooit hebben gedaan. Gewoon om het gevoel dat het je geeft als je jezelf voor de eerste keer zo ziet. En de mooie foto’s en selfies die je eraan overhoudt.anne

Allemaal dankzij make-up

Inmiddels ben ik wel gewend aan mijn ‘mooi opgemaakt-gezicht’ – maar als ik terugdenk aan mijn allereerste echte fotoshoot en hoe het voelde toen ik mezelf zag, dan gun ik elke vrouw datzelfde gevoel. Al die modellen en BN’ers zijn echt niet allemaal zo extreem mooi van zichzelf, het heeft ook echt énorm veel te maken met goede visagie en haar. Het verschil tussen je out of bed-look en je gezicht ná de haar en make-up is toch een soort mini-makeover, and who doesn’t love those!ass2

Mijn zus is toevallig visagiste. Ze wordt door vriendinnen, familie en kennissen nog regelmatig gevraagd of ze hen eens écht mooi wil opmaken; voor een feestje, of gewoon zomaar. En de reactie als ze dat dan voor het eerst bij zichzelf zien, doet me echt afvragen waarom ze dat allemaal niet véél eerder hadden laten doen. Ik bedoel: dat verdienen we ALLEMAAL, zo’n momentje! Dus maak gewoons eens een afspraak te maken bij een visagiste die je mooi in de avond-make-up zet voor je volgende feestje – of gewoon voor de leuk, who cares!

Dat hoeft helemaal niet zo duur te zijn en sowieso is het elke cent waard. Want niet alleen de modellen, ook jij verdient weleens zo’n ‘wow-momentje’!

Beeld: Hans-Peter Velthoven