Blog Zimra: Gym-selfies & creepers

gym selfie

Ok, het is best wel een hele tijd geleden dat ik naar een sportschool ben geweest. En onder ’t mom van toch een poging wagen om mezelf in 2015 ietwat te verbeteren, ben ik dus weer even gaan buurten bij de gym!

Conclusie; voor mijn gevoel is de sportschool serieus nóg veel irritanter geworden dan-ie al was. Ik weet niet of het aan mij ligt… Maar er zijn twee dingen waaraan ik me erger, en die dit jaar nog erger lijken dan in 2014.

  • De ‘Gelfies’ aka gym-selfies zijn al een tijdje een soort nieuwe hype tijdens het ‘sporten’. Je buik helemaal inhouden zodat de ribjes er zo goed mogelijk uitkomen, borst vooruit in de sport-BH en een zwoele blik in de camera vol make-up op je kop, gevolgd door de hashtags #gym #great #workout #healthy #lifestyle #be #healthy #fit #body #bla #bla #bla.
    Sinds wanneer is het mogelijk om met tien kilo make-up op je kop echt ‘lekker’ te gaan sporten? Dat druipt toch alle kanten op, tot je er helemaal gek van wordt als je een échte #great #workout doet…?
  • En dan heb je de ‘creepers’, oftewel de dudes die super ongemakkelijk en vies gaan zitten staren naar sportende chicks en van alles naar je proberen te fluisteren. Gelukkig is daar de iPod, oftewel de redder in nood, zodat je een beetje mee kunt neuriën met oordopjes in om zodoende het idee te geven dat je ze niet hoort… Maar erg gemakkelijk sporten is het niet.

de368b5f8349a77291b40a2313b7bf88Uiteindelijk vlucht ik dus veel sneller terug naar de kleedkamers dan ik mij had voorgenomen, omdat ik me té veel erger. En denk ik bij mezelf: ‘joh, het is uiteindelijk gewoon een of andere stomme kamer gevuld met (gedeeltelijk) vervelende/arrogante mensen, die dingen met hun lichaam aan het doen zijn…’

Waarom doe ik het mezelf dan toch aan om naar de sportschool te gaan? Vooral als ik me daar zó niet op mijn gemak voel. Het is zó overrated! Dus ik leg mezelf die druk lekker helemaal niet meer op – ook niet meer in die eerste week van januari (wat toch al een grap was).

Af en toe op de loopband die mijn moeder thuis heeft staan en de Ab King Pro in mijn slaapkamer vind ik goed zat! 😀