Blog Zimra: Hekel aan de sportschool

Ik ben ongetwijfeld niet de enige die hier last van heeft… maar ik heb echt een schijthekel aan de sportschool. Het sporten zelf valt nog mee – af en toe heb ik wel zin om even lekker te sporten, maar please please pleaseee: NIET in de sportschool. Er zullen vast genoeg vrouwen zijn die zich hierin kunnen vinden.

Niet met anderen in de buurt

Waarom ik de sportschool met zo veel passie haat? Over het algemeen heb ik altijd zo in elkaar gezeten: dat ik harder mijn best doe en beter presteer als er niemand in de buurt is. Dit geldt niet alleen voor sporten, maar met van alles. Dit komt deels natuurlijk uit onzekerheid, maar ook omdat ik – net zoals veel anderen – wat zenuwachtig word als ik moet presteren met een hoop mensen in de buurt.

Ok, never mind

Dan heb je in de sportschool ook nog eens dat sommige van die mensen op hetzelfde moment tienduizend keer beter ergens in aan het presteren zijn dan jij, waardoor je je nog kanslozer voelt.
Dat ik al stuk sta te gaan na vijf minuten hardlopen op de loopband, terwijl degene naast mij al probleemloos 20 minuten lang zo bezig is. Dan denk ik automatisch bij mezelf: ‘okaaay, never mind…’ en ben ik gauw klaar, op weg terug naar huis. Dit is natuurlijk de verkeerde instelling en dat probeer ik te veranderen, maar vind het wel erg moeilijk.

In ontzettend veel situaties lukt het mij al prima om mijn verstand op nul te zetten en bezig te zijn met mijn eigen ding – om vervolgens net zo goed ergens in te presteren met mensen om me heen, als wanneer ik alleen ben.

Dan maar thuis

Alleen met die sportschool heb ik nog veel issues! Dus. Tot de tijd dat ik het aandurf om daar regelmatig een lekkere workout te doen (want dat is wel mijn uiteindelijke doel, om óók daar met een fijn gevoel te kunnen sporten), heb ik eigen fitnessapparatuur aangeschaft. Een groter aanrader voor dames die met hetzelfde probleem kampen.

Naast het helemaal alleen kunnen sporten, zonder mensen om je heen waar je jezelf mee vergelijkt, merk ik ook dat ik veel meer beweeg! Zo’n ding staat tenslotte in je huis, je aan te staren… De keuze om even een snelle work-out te doen is dan ook snel gemaakt. Je hoeft nergens heen, gewoon even hup – je sportkleding aan, daarna lekker de douche in en klaar! Omgerekend ben je uiteindelijk aan de sportschool net zoveel geld kwijt, dus tot de tijd dat ik mij zeker genoeg voel om een lekkere work-out in de sportschool te doen, samen met vriendinnetjes bijvoorbeeld, houd ik het even lekker hierbij. 🙂

(P.S: af en toe thuis even een lekker muziekje opzetten en even goed dansen/twerken werkt ook top! Vooral met niemand om je heen, gewoon helemaal lekker los gaan, swingen met die heupen en shaken met die billen! ;))

Beeld: Roland J. Reinders