Blog Zimra: Ik ben geen sukkeltje meer

group training

Zoals jullie hebben kunnen lezen, wilde ik graag aan het sporten slaan. Ik ben inmiddels langs geweest bij een personal trainer! We hebben leuk wat gebabbeld en zijn uiteindelijk op iets erg leuks uitgekomen…

Ik ging er samen heen met een vriendin, die zelf ook wel weer zin heeft om te gaan bewegen. Uiteindelijk zijn we gekomen op iets dat ‘small group personal training’ heet.

zimra

The more, the merrier

Voordat ik contact met de trainers had opgenomen, had ik hier in ieder geval nog nooit van gehoord. En ik ben ENORM enthousiast! Het houdt in dat je met een groepje van vier of maximaal zes personen lessen krijgt van een personal trainer. En da’s tof om twee redenen. 1: het is voordelig, want de kosten van het sporten kun je delen door het aantal mensen in het groepje. En 2: het is super leuk! Je volgt de lessen met vriendinnen (of je zus, moeder, collega`s…) en dat maakt het nog motiverender en gezelliger.

Nu is het natuurlijk wel zo dat je met een strak schema moet komen, want je moet natuurlijk met meerdere mensen rekening houden. In ons geval is iedereen best druk, dus zijn wij uitgekomen op één trainingssessie per week, 2,5 uur lang knallen. Met kleine pauzes tussendoor, natuurlijk. 😉

Wil je tijdens die week toch nog wat extra trainen omdat je daar tijd en zin in hebt, dan kun je er uiteraard voor kiezen om met z’n tweetjes of met meer wat oefeningen te doen. Na de eerste les weet je al wat oefeningen die goed zijn voor hetgeen wat jij wil bereiken, dus die kun je tussendoor nog extra uitvoeren.

Een sukkeltje

Wij vinden het in ieder geval helemaal geweldig. Dit maakt personal training echt onwijs veel leuker. Niet alleen het samen sporten is leuk, maar je kunt ook gezellig samen de stad in om nieuwe sportkleding te shoppen, elkaar motiveren door meer op je voeding te gaan letten – kortom, samen sta je sterker!

Daarnaast voel ik mij als ik alleen train vaak ook een beetje een sukkeltje, omdat ik helemaal geen goede conditie heb. Mijn vriendinnen/zus/moeder zijn ook niet allemaal rasechte sporters, dus voel ik me een stuk meer op me gemak – en dat maakt de trainingen toch een stukkie leuker en gezelliger.

Wij hebben er in elk geval veel zin in en het is echt een grote aanrader om zelf te doen. Go Group!