Blog Zimra: Ik laat me opsluiten

Aankomende vrijdag, 5 juni, laat ik mij 12 uur lang opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter voor stichting Free a Girl.

Free a Girl is een relatief klein doel dat strijdt tegen een groot probleem: kinderprostitutie. De organisatie zet zich dagelijks in om jonge meisjes uit de prostitutie te bevrijden, op te vangen en te zorgen dat mensenhandelaren veroordeeld worden.

Noodramp

Het hok waarin de meisjes in India moeten slapen.

Alleen al in India worden duizenden jonge meisjes verkocht aan bordelen en gedwongen zich te prostitueren. Free a Girl ziet dit enorme onrecht als een noodramp en is van mening dat daar nú iets aan moet gebeuren.

Daarnaast wil Free a Girl het bewustzijn vergroten over het bestaan van kinderprostitutie en de schaal waarop dit wereldwijd voorkomt. Ik zet mij hiervoor in omdat ik dit nog altijd één van de meest akelige dingen in de wereld vind, en direct vol woede en verdriet schiet als ik ook maar even denk aan deze jonge, onschuldige meisjes en de hel waarin zij dag in, dag uit leven. Elk jaar sterven er duizenden kinderen zonder ooit echt kind te zijn geweest. Hun leven stond in het teken van uitbuiting, mishandeling en misbruik.

Vieren dat je vrouw bent

Vrouw zijn vind ik een van de mooiste dingen die er zijn. Te kunnen vieren dat je vrouw bent, je vrouwelijkheid op ieders eigen manier te kunnen omarmen en daarvan te kunnen genieten. Want vrouw zijn is geweldig!

Vrouwen zijn behalve een hele hoop andere dingen ook sexy op zoveel verschillende manieren… En dat is ook zeker een van de leuke en mooie dingen aan vrouw zijn. Het privilege om dit te kunnen begrijpen en vieren is deze meisjes afgepakt. De meisjes die zijn gered, hebben hulp en steun nodig om hier ooit toch nog het mooie van te kunnen inzien. Om trots te kunnen zijn op het vrouw zijn, sexy zijn en om te begrijpen dat dit iets moois is – iets om te vieren, niet om te misbruiken.

Doneer!

Daarom vraag ik jullie, VIVA-vrouwen, middels deze blog om mij alsjeblieft te steunen in deze actie door een bedrag te doneren. Klik hier om een donatie te doen! Dit kan online al vanaf € 2,50 en eventueel ook anoniem.

Misschien zal je denken: ach, € 2,50, € 5,-… dat helpt ze allemaal niet zo ontzettend hard, maar elke beetjes helpen echt! Want als iedereen doneert – al is het maar zo’n klein bedrag – dan komen we echt ergens! Dankjewel!