Blog Zimra: Kijk niet naar cellulite!

blog zimra geurts

Cellulite is onder enorm veel vrouwen een redelijke ‘obsessie’. Maar we moeten echt ophouden onszelf daar zo gek mee te maken!

Cellulite is er namelijk gewoon, dat hoort bij vrouw zijn, en ondanks al die reclames over crèmes etc. zal het nooit helemaal zo ineens als sneeuw voor de zon verdwijnen, dat is niet realistisch. Zelfs de meest slanke dames hebben cellulite, dat hoort er gewoon bij.

Draag het met trots

Cellulite is één van die dingen die je gewoon met trots moet leren dragen, want het betekent dat je trots bent op je vrouwelijkheid. Een snelle remedie ertegen is er niet, maar het enige dat in mijn ervaring verschil uit kan maken is een kleurtje op je benen, dankzij de zomerzon of de zonnebank. Maar ook dan blijf je het nog altijd wel houden.

En sta je in verkeerd licht, ‘dan wordt het helemáál nog erger, oh nee!!’ Maar daar moeten we dus juist mee ophouden, het telkens zo op te blijven merken aan onszelf. Want hoe meer je ermee bezig blijft in je hoofd, hoe meer je je er ook aan blijft storen. Dat is dus nergens goed voor, behalve onzekerheid en een verpest humeur. Dat is het toch helemaal niet waard voor iets waar je niks aan kunt doen.

Nee, jouw bierbuik dan

Dus voortaan moet je over cellulite maar zo denken: jij bent niet de enige vrouw op aarde die dat heeft en daar niks aan kunt veranderen, al zou je dat nog zo graag willen. Er bestaan op deze aardbol NUL ‘celluliteloze’ vrouwen en geen enkele vrouw kan daar wat aan doen. En als je er ooit nog een keer een man op een negatieve manier over hoort, dan ben ik benieuwd hoe het zit met zijn bierbuik, lovehandles of verkalende hoofd!

Sommige dingen in deze wereld zijn gewoon simpelweg vrouw- of man-eigen en die zijn misschien niet altijd even leuk, maar daar krijg je ook weer hele mooie dingen voor terug. Het is gewoon energie en tijdverspilling en vooral heel zonde om je zo te focussen op iets waar je niks aan kunt doen.


Zimra Geurts (24) is model en werd in 2011 benoemd tot Playmate of the Year. Wekelijks deelt ze haar tips en ervaringen op VIVA.nl.

Lees ook:

Shop je slank
Wees onverantwoordelijk met je geld
Probeer geen #fitgirl te zijn
Zo kom je onder een afspraak uit
Naaktshoot 2.0
Volgend jaar geen kerststress
In februari op zonvakantie
Alles went, zelfs porna-opnames
Slaap naakt!

Beeld: Hans-Peter Velthoven