Blog Zimra: Krijg de klere!

De manier waarop je je kleedt kan een groot verschil maken in hoe slank je eruitziet. Ook als je volgens jezelf niet op gewicht bent en daardoor denkt geen leuke kleding meer te kunnen/mogen dragen, kun je door je op de juiste manier te kleden jezelf juist weer een boost geven!

Als ik niet op gewicht ben, ga ik vaak automatisch rondlopen in joggingbroeken en wijde T-shirts (vaak zelfs van mijn vriend). Ik heb dan bij mezelf bedacht dat het überhaupt geen zin heeft om leuke kleding aan te trekken, omdat dat er toch totaal niet uit gaat zien…

En wie heeft er überhaupt zin om te gaan shoppen als je niet op gewicht bent? Maar dat zijn allemaal weer verkeerde, negatieve gedachtes!

Facebookpagina voor mijn ass

Je kunt jezelf juist een flinke boost geven door je leuk te kleden, ongeacht je vorm of maat. Je moet gewoon leren hoe je jouw figuur het beste kunt kleden – en daar gaan veel van ons nog de fout in (waaronder ik). Ik vergelijk mezelf nog teveel met andere vrouwen en dan zie ik ze in super leuke dingen rondlopen. Trek ik een soortgelijk iets aan, dan lijken mijn tieten op twee idioten die de outfit compleet komen verpesten. Of je kunt je niet eens focussen op het ‘leuke outfitje’ omdat mijn ass zo aanwezig is dat die bijna een eigen Facebook pagina aan zou moeten maken…

Een andere welbekende fout is altijd maar dat maatje kleiner kopen. KAPPEN daarmee! Ik heb zooo belachelijk veel kleding in mijn kast hangen in maat 36: woohooo, yeaahh maatje 36! – kan ik mezelf lekker wijsmaken dat ik nog een maatje S ben. Pas het alleen allemaal niet… Hmmm.. Yup joke’s on me!

En daarnaast kan het letterlijk niemand ook maar enig iets schelen welke maat er nu op je labeltje staat, dat zit allemaal echt alleen in je eigen hoofd.

Poef!

Dus ben ik maar gaan shoppen in grotere maten, die bij mijn figuur kloppen en *poef*: het zag er eigenlijk best goed uit! Wetend wat voor kleding er goed bij mijn figuur past en ook al was ik (volgens mezelf) niet op gewicht.
blog kleding

Ik denk dat het ‘accepteren’ van jouw juiste confectiematen en daar dan ook naar te shoppen, een ontzettend groot verschil maken in hoe goed je eruit kunt zien in leuke kleding! Kijk bijvoorbeeld maar eens naar deze afbeelding: links draagt de dame een te strakke spijkerbroek, overduidelijk een maatje te klein. Rechts draagt zij een iets hoger zittende spijkerbroek in een iets grotere maat. Links draagt ze dus een maatje kleiner, maar op deze foto lijkt ze véél minder slank dan op de foto rechts!

Houd dus altijd in je achterhoofd houden dat je confectiemaat vaak niks zegt over of je wel of niet slank bent. Dat heeft alleen maar te maken met verschillende vormen, dus net als bij die weegschaal: niet zo obsessen over die stomme getalletjes!blog kleding 2

PS. Geheimpje.. Die rode jumpsuit die ik aan heb op de foto, dat is een maatje 42 😉 Zat lekker wat losser en dat zorgt in dit geval voor een veel leukere outfit op mijn figuur! Maar lijkt mijn lijf daardoor ineens extra large? Helemaal niet, toch?

Foto: ANP