VIVA stopt

VIVA stopt

VIVA stopt

Geen resultaten gevonden Misschien heb je de verkeerde zoekterm gebruikt.

Zoekfilters:

Blog Zimra: Laxeerpillen

blog zimra geurts

Uit eigen ervaring waarschuw ik er vaak voor: het gebruik van laxeerpillen als middel om ‘af te vallen’. Ik heb dit jarenlang gedaan, afgewisseld of in combinatie met periodes waarin ik mijn eten er weer uitgooide of waarin ik bijna helemaal niets at.

Door het slikken van laxeerpillen val je hooguit een halve kilo af en dat is bij regelmatig gebruik. Puur en alleen omdat je maag eigenlijk de hele tijd leeg is. Het is dus alleen je obsessie met het getal op de weegschaal, waardoor je jezelf aanpraat dat het wél een soort van werkt en het dus de moeite waard is om ermee door te blijven gaan.

Die halve kilo ziet niemand

Maar die halve kilo ziet letterlijk niemand en de pijn en ongemak die je ervoor moet doorstaan is absurd. Als ik daar nu aan terugdenk, verklaar ik mezelf ook echt voor gek. Net zoals met veel van dit soort dingen zit zoiets voor je het weet in je dagelijkse routine en wordt het niet meer slikken op een gegeven moment moeilijk. Het wordt een soort verslaving en ook een hele slechte.

Laxeerpillen zijn vooral gevaarlijk omdat ze zo gemakkelijk bij elke drogist te verkrijgen zijn. Je hoeft maar even de winkel in te lopen en je hebt ze. Want laxeerpillen zijn ook nog erg goedkoop. En als je denkt: ik probeer het gewoon een keertje uit en ga ze verder écht niet vaak gebruiken, dan lieg je al tegen jezelf.

Jojo-effect

Begin er daarom gewoon nooit aan, ook niet uit nieuwsgierigheid! Neem dat maar aan van iemand die zo’n vijf jaar lang laxeerpillen heeft geslikt – op een gegeven moment zelfs weleens acht of tien op een dag. Je valt er uiteindelijk niet van af, maar komt door het jojo-effect juist aan. En je houdt er bovendien veel pijn aan over. Ook word je geleefd door de pillen, omdat je je leven om het slikken heen moet plannen. Word je een keer spontaan uitgenodigd om een terrasje te pakken, dan kan dat niet, omdat je net een laxeerpil hebt ingenomen en moet wachten tot ie gaat werken.

Stofwisseling naar de kloten

Het is te bizar wanneer stomme pilletjes je stofwisseling en lijf naar de kloten helpen en gaan bepalen wat jij wel of niet kan doen op een dag. En dat alles voor een halve kilo, die überhaupt niks te maken heeft met vet, maar met een lege maag! Ik ben echt oprecht een veel gelukkiger mens sinds ik die stomme dingen heb afgezworen. Dus is er maar één advies en dat is: gewoon NIET DOEN! 🙂


Zimra Geurts (24) is model en werd in 2011 benoemd tot Playmate of the Year. Wekelijks deelt ze haar tips en ervaringen op VIVA.nl.

Lees ook:

Vagina
Speel hard to get

Bilmassage

SM

De druk van social media

Sexspeeltjes: gewoon doen

Kijk niet naar cellulite!
Wees onverantwoordelijk met je geld
Probeer geen #fitgirl te zijn
Zo kom je onder een afspraak uit
Naaktshoot 2.0

Beeld: Hans-Peter Velthoven