Blog Zimra: Morgen ga ik op dieet (toch)?

Als ik een euro had voor elke keer dat ik dit in mijn leven heb gezegd, was ik nu multimiljonair geweest. ‘Morgen ga ik op dieet! Oh maar hey wacht… morgen is het vrijdag. Hmm nee, vet onlogisch om op een vrijdag een dieet te gaan starten! Ik begin maandag wel.’

Dan doe ik het echt

Even een stukje doorspoelen naar zondag.
‘Ah ok. Morgen ga ik dus echt op dieet, maandag is de start van de nieuwe week, start van mijn dieet, top! Oh maar hey, kijk dan.., het is morgen de 28ste. Niet logisch om dan een dieet te beginnen, ik doe het wel de 1ste van de volgende maand. DAT is een mooi plan! En dan doe ik het echt! Die maand staat in het teken van afvallen!’

Maar niks bleek minder waar… Het was een maand vol met precies dezelfde soort quotes als hierboven, één grote vicieuze cirkel.

Hup, naar de snackbar

En dan heb je ook nog deze, die is helemaal leuk! ‘Maar… als ik morgen mijn dieet start, betekent dat ik vandaag alleen nog maar kan eten wat ik wil… SNEL! Hop hop, naar de snackbar en de supermarkt! Me compleet volstoppen met allemaal junkfood, snoep en chocola tot ik niet meer kan bewegen.’
Want dat is gelukkig wel erg logisch, als het streven een aantal kilo afvallen is?

Of deze: ‘Oh, maar… als ik morgen mijn dieet start, moet ik al het lekkers wat ik nu nog in huis heb allemaal – hop – in één keer naar binnen werken, want dat mag er morgen niet meer zijn!’
Hey Zim, ooit gehoord van een prullenbak? Of zeg maar: het gewoon in de kast laten staan? Omdat je op dieet bent, weet je wel.

Erbij ipv eraf

En dan… na een jaar lang ‘morgen op dieet te gaan’: TADAAA! In plaats van af te zijn gevallen (wat de bedoeling was), heb je ineens zomaar tien kilootjes erbij! TOP.

Af en toe ben ik echt teleurgesteld in mijn hersens en vraag ik mij af waar al deze scheve logica toch vandaan komt. Kan dat deel van mijn hersens alsjeblieft even uitgezet worden, misschien?
Maar gelukkig kunnen velen zich hier ook in herkennen en ligt het dus in ieder geval niet aan mijn verstand, dat verlicht de pijn al iets.

morgen op dieet

Laten we iets afspreken! Laten we nooit meer (aangezien we er toch geen euro’s voor krijgen) de woorden ‘morgen ga ik op dieet’ in onze mond nemen. Los van elkaar mag natuurlijk wel, anders wordt het wel erg lastig.
En laten we het sowieso ook niet zien als een ‘dieet’, maar als een ‘nieuwe, betere, gezondere manier van eten’ waarin je af en toe echt wel eens in normale porties iets ‘lekkers’ mag. Dan gaan die kilo’s er na een tijdje vanzelf af, veel effectiever.

Nooit meer morgen op dieet gaan dus! Daar kom je alleen maar van aan.

Beeld: designpics / 123RF Stockfoto