Blog Zimra: Naaktshoot 2.0

blog zimra geurts

Afgelopen week was het dan zover: ik ging sinds héle lange tijd weer (volledig) uit de kleren voor de fotoshoot van mijn 2016 naaktkalender.

Gek genoeg vond ik de naaktshoot helemaal niet spannend. Ik kon juist niet wachten om zo gauw mogelijk weer die kleding uit te trekken en er vol gas voor te gaan, want wat heb ik shooten onwijs gemist! Vooral het werken met een topteam waarin iedereen zich echt met passie compleet inzet voor dat ene perfecte shot, want daar verkijken enorm veel mensen zich helaas nog heel erg op.

Leuk kijken, fotootje en klaar

Want wie denkt dat het een geval is van, gaan staan, leuk kijken, foto maken & klaar, zou eigenlijk eens mee op reis moeten! ‘Niks kunnen behalve je kleding uittrekken en een beetje mooi kijken’ is één van de vele vooroordelen waar ik inmiddels – gelukkig – het allerhardst om kan lachen.

Het tegenovergestelde is waar. Ik zit onder de blauwe plekken, schrammen en wonden en heb bovendien belachelijk veel spierpijn. En wat hebben we echt bizar hard gewerkt daar op Gran Canaria met z’n allen. Maar als je dan na afloop samen de resultaten bekijkt waar iedereen zo zijn best voor heeft gedaan, geeft dat echt een onwijze kick!
zimra shoot

Zwaar onderschat

Bloed, zweet en tranen is in dit vak letterlijk wat het ons allemaal kost om zulke beelden te leveren en ik vind het toch een beetje jammer dat daar vaak nog zo makkelijk over wordt gedacht. Via deze blog wil ik dan ook wat waardering kweken en een zonnetje zetten op alle fotografen, visagisten, stylisten, art directors, cameramannen en modellen die helaas allemaal weleens zwaar onderschat worden. Gelukkig zeggen dit soort meningen meer over de persoon in kwestie dan over wie of wat ze op dat moment ook beoordelen.

Even wennen

Ook wil ik graag meegeven dat als je goed bezig bent met afvallen, eens een leuke fotoshoot te doen. Dit motiveert onwijs en confronteert jezelf met je nieuwe figuur. Ik dacht bijvoorbeeld dat ik nog voller was dan dat ik nu ben en dat komt omdat je op de één of andere manier toch aan je nieuwe figuur moet wennen. Een leuke fotoshoot kan je dus goed helpen bij dit besef, zodat je echt trots kunt zijn op het al behaalde resultaat, in plaats van nog te hard zijn op jezelf, want dat is natuurlijk enorm zonde!

Foto: Hans-Peter Velthoven


Meer blogs van Zimra:
Staarwedstrijdje
Sex-taboes
Sex met sfeer