Blog Zimra: Probeer geen #fitgirl te zijn

blog zimra geurts

Tegenwoordig word je op social media overspoeld met de hashtags #fitgirl #healthylifestyle #newme #strongisthenewsexy etc., etc.

Ik wil hiermee niet zeggen dat ik dit stom vind hoor, absoluut niet! Als jij oprecht een #fitgirl bent omdat je houdt van deze lifestyle, het helemaal jouw ding is en jij er gelukkig van wordt, dan is dat top en moet je precies zo bezig zijn.

Wat ik hierdoor alleen een beetje jammer vind, is dat het hiermee lijkt alsof dit de enige manier is om bijvoorbeeld af te vallen, in shape te blijven en gezond/gelukkig te zijn. Als je diep van binnen (zoals ik) gewoon geen echte #fitgirl bent, dan zal je dat hoogstwaarschijnlijk ook nooit worden – maar dat moet je dan ook helemaal niet willen. Het is meer dan ok om gewoon te zijn wie je bent, want dat is ook echt oprecht de enige manier waarop je je doelen zult bereiken. Dat lukt niet als je iemand of iets probeert te zijn die jij gewoon niet bent, dat werkt uiteindelijk altijd averechts.

Op dieet

Als je een dieet of lifestyle gaat volgen die eigenlijk totaal niet bij jou past, dan komt er vroeg of laat altijd wel een moment waarop je het gewoon niet meer volhoudt. Op deze manier heb je ook gewoon altijd het gevoel ‘op dieet’ te zijn en dat is helemaal niet leuk. Ik kan al lang niet eens meer bijhouden hoeveel ‘lifestyles & diets’ ik wel niet heb geprobeerd na te streven, maar geen van allen hield ik vol omdat ze niet pasten bij wie ik ben.

Gezellig & gezond

Een van de redenen dat ik nu succesvol ben afgevallen en op gewicht blijf, is juist dat ik voor het eerst gewoon realistisch en logisch naar mezelf heb kunnen kijken en accepteren van, ok ik ben deze #fitgirl #healthylifestyle persoon niet, maar dit is wie ik ben… En dat vind ik een hartstikke gezellig persoon, want ik geniet en voel me verder goed bij wie ik ben en ben daarnaast ook prima gezond. Afvallen heeft vooral (en dat heb ik natuurlijk al vaker gezegd) te maken met portion control! Je hoeft niet één of andere obsessieve health freak te worden om af te kunnen vallen. Je moet simpelweg leren genieten met mate en voordat je het weet, ben je die porties alweer gewoon gewend en voelt het niet eens meer als ‘lijnen’ of wat dan ook.

#yourself

Daarnaast hoef je helemaal niet 7 dagen per week te gaan staan knallen in de sportschool, tenzij je op een soort ongemakkelijke bodybuilder wilt gaan lijken. Het is maar net wat je zelf wilt en waar jij gelukkig van wordt! Maar volg gewoon de work-outs waar jij je fijn bij voelt, plezier in hebt en jou langzaam maar zeker dichterbij je streven brengen.

Ik doe op het moment ongeveer twee work-outs per week waarin ik vooral focus op de oefeningen die ik leuk vind om te doen en eet verder gewoon normaal (daar hoort ook gewoon elke dag een stukje chocolade bij). Ik eet alleen wat kleinere porties en hier is mijn maag inmiddels aan gewend. So just #hashtagyourself! Pas jezelf niet één of andere lifestyle of dieet aan die helemaal niet bij jou past maar pas je eetgewoonte, als je wilt gaan afvallen, zoveel mogelijk aan jezelf aan 🙂


Lees hier meer blogs van Zimra:
Zo kom je onder een afspraak uit
Naaktshoot 2.0
Staarwedstrijdje

Beeld: Hans-Peter Velthoven