Blog Zimra: Shop je slank!

blog zimra geurts

Tegenwoordig kan iedereen redelijk makkelijk aan allerlei verschillende Photoshop-apps komen. Over het algemeen draagt het gepoets met Photoshop vooral bij aan onzekerheid en is het dus niet per se positief. Daarom moet je ook altijd in je achterhoofd houden dat tijdschriften hier al decennia lang gebruik van maken.

Maar: je kunt er ook leuke dingen mee doen. Hierbij een paar tips om Photoshop op een positieve manier – wellicht in jouw voordeel – te gebruiken bij het afslanken!

Eén slanker, één voller

Maak een goede, duidelijke foto van jezelf in bijvoorbeeld ondergoed of bikini. Ga vervolgens op zoek naar twee verschillende soorten apps: één waarmee je jezelf wat slanker kan shoppen en eentje waarmee je jezelf voller maakt. Je moet jezelf natuurlijk niet te slank shoppen – het moet wel realistisch en haalbaar zijn voor jou, zodat jij er ook gelukkig van wordt als je naar je doelstelling kijkt. Op het zwaarder maken van jezelf kan je natuurlijk wel lekker helemaal losgaan! De bedoeling van deze foto’s is namelijk om ze als ‘motivator’ te gaan gebruiken.

Maak een collage van de foto’s met de originele foto in het midden, de voller-geshopte foto helemaal links en de slank- geshopte foto helemaal rechts. Print deze vervolgens uit en hang hem bijvoorbeeld in de keuken (op je koelkast/keukenkast).

Harder doorgaan

Misschien heb je ook een kamer in je huis met wat fitnessapparatuur, waar je hem op kan hangen voor tijdens het sporten. Je zou denken dat alleen een slank-geshopte foto hierbij al motiverend genoeg zal werken, maar dat kan vaak onbewust juist nog een beetje ontmoedigend werken.

Het is juist de combinatie van hoe je er nu uitziet, hoe je er uit wilt zien en hoe je er absoluut níet uit wilt zien, dat met deze strategie het beste werkt! Probeer het eens een weekje uit, zou ik zeggen. Kijken of je toch wat minder vaak de koelkast/keukenkast opentrekt en of je bijvoorbeeld net nog iets harder doorgaat tijdens je work-out! 🙂


Zimra Geurts (24) is fotomodel en blogt wekelijks voor VIVA over alles wat haar bezighoudt.

Lees hier meer blogs van Zimra:

Wees onverantwoordelijk met je geld
Probeer geen #fitgirl te zijn
Zo kom je onder een afspraak uit

Beeld: Hans-Peter Velthoven