Blog Zimra: Slim barbecueën

barbecueën

Het is inmiddels officieel zomer en dat betekent héél veel barbecueën! Maar het blijft – zeker voor degenen die net als ik op hun lijn willen letten – lastig om bewust te BBQ-en.

Tijdens zo’n barbecue gaat er namelijk nogal wat naar binnen. Je eet vaak de hele avond door en op een gegeven moment (wat vaak ligt aan de lekkere, bijbehorende drankjes) heb je niet meer zo goed door voor de hoeveelste keer je nu weer wat op je bord gemikt krijgt. Je denkt elke keer misschien: ooh, een kipspiesje, of een burger, dat valt wel mee… maar als je alles wat je op een avond eet op één bord flikkert, dan snap je wel waarom de weegschaal en je strakke broek ineens zo gek doen de volgende dag! Maar laten we eerlijk zijn: barbecueën hoort gewoon bij de zomer en daar moet iedereen lekker van kunnen (en blijven!) genieten.

Skinny BBQ-tips

Voor iedereen die dat gebarbecue toch een beetje in de hand wil houden, heb ik hier wat handige tips zodat je er tóch nog lekker van kunt blijven smikkelen. 🙂

  • Vis, vis en nog eens vis! Een visje van de BBQ is sowieso altijd erg smakelijk en óók nog erg gezond en goed voor de lijn! Zorg dus dat je ook bijvoorbeeld wat zalm of garnalen haalt. De garnalen kan je lekker marineren en de zalm doe je in wat folie op de BBQ. Je maakt ‘m extra smakelijk door er wat kruidenkaas en fijngesneden rode uitjes over te doen. Zo eet ik het altijd!
  • Blijf weg van de sausjes! Sauzen zijn tijdens het barbecueën (of gourmetten) vaak de grote boosdoener. Ik probeer ze dan ook zoveel mogelijk te vermijden en tot mijn verbazing ben ik erachter gekomen dat ik het eigenlijk zelfs nog véél lekkerder vind zonder al die sausjes! Je proeft de smaak van het vlees en de vis veel beter en dus kun je daar juist meer van genieten – die smaken zijn namelijk juist zo lekker aan het barbecueën.
  • Voor velen is een borrel bij de barbecue niet weg te denken. Als je er gezellig wat bij drinkt, ga dan voor een paar glaasjes prosecco, daar zitten de minste calorieën in en dit is op alcoholisch gebied dus niet al te funest voor de lijn. Ook een ‘skinny’ drankje: wodka tonic. Of iets anders lekkers gemixt met wodka, wat je maar lekker vindt.

Ik zou zeggen, laat die barbecues maar komen, ik ben helemaal klaar om te genieten!

Beeld: iStock