Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Geen resultaten gevonden Misschien heb je de verkeerde zoekterm gebruikt.

Zoekfilters:

Blog Zimra: SM

blog zimra geurts

Net heb ik gegoogled waar SM voor staat, want geloof het of niet: dat wist ik niet. Sado Masochisme dus. En dat klinkt eigenlijk best wel heftig.

Ik besloot het te googlen nadat ik – eindelijk – de film ‘Fifty shades of Grey’ had gezien. I know, ik loop enorm achter. Ik begrijp dat je binnen de BDSM-wereld alle kanten op kunt – van soft tot snoeihard. En dat het steeds meer bespreekbaar en geaccepteerd wordt om gezellig op ontdekkingsreis te gaan binnen deze, naar mijn mening, interessante wereld. Ik voel mij persoonlijk vooral aangetrokken tot de soft side, dat harde hoeft van mij niet zo.

Goeie spanning

Wel denk ik dat er nog een hoop stellen zijn die het veel te spannend vinden om het überhaupt te proberen, hoe soft ook. Dat begint al met het ter sprake brengen bij je (bed)partner; veel mensen vinden dat al vrij eng. Maar als je het ijs eenmaal hebt weten te breken, kan het alleen nog maar op een goeie manier spannend voelen, toch? Dit soort dingen moet je gewoon aan elkaar kwijt kunnen en daarnaast kunnen jullie samen nieuwe dingen proberen die zorgen voor meer (positieve) spanning in jullie relatie en/of sexleven.

Vastbinden

Breng het subtiel. Kom niet direct aanzetten met: “Hé, wil je een keer gezweept worden, terwijl ik een gek leren masker op heb?” Awkward! Ik ben persoonlijk niet van het heftige, dus ik zou je óf keihard uitlachen óf misschien wel hard wegrennen. Maar als je het voorzichtig brengt, bijvoorbeeld dat het misschien spannend en geil is om elkaar om beurten vast te binden… Probeer het woord ‘SM’ of ‘BDSM’ niet in de mond te nemen, want dan komt het een stuk heftiger over en dat geeft het onderwerp misschien een negatieve of ongemakkelijke lading.

Wees creatief

Wat altijd wel helpt in dergelijke situaties: drink er een glas wijn bij. Dan snij je zo’n pittig onderwerp net wat makkelijker aan. Giet er ook niet te veel in natuurlijk, want dan gaat je beste vriend averechts werken ;). Besluit je samen op verkenningstocht te gaan, dan hoef je echt niet meteen het huis uit op zoek naar handboeien. Wees creatief, probeer het eerst eens uit met behulp van een stropdas of iets dergelijks. Mocht dit bevallen, dan kun je altijd nog uitbreiden.Zimra Geurts (24) is model en werd in 2011 benoemd tot Playmate of the Year. Wekelijks deelt ze haar tips en ervaringen op VIVA.nl.

Lees ook:

De druk van social media
Sexspeeltjes: gewoon doen

Kijk niet naar cellulite!
Wees onverantwoordelijk met je geld
Probeer geen #fitgirl te zijn
Zo kom je onder een afspraak uit
Naaktshoot 2.0

Beeld: Hans-Peter Velthoven