Blog Zimra: Staarwedstrijdje

blog zimra geurts

Afgelopen week was ik weer eens gezellig aan het shoppen in de stad met mijn beste vriendin en natuurlijk gebeurde het weer.

Ik werd nerveus van de winkelbeveiliging. Op de één of andere manier ga ik me heel vreemd gedragen als zij in de buurt zijn, waardoor het weer lijkt alsof ik iets stiekems aan het doen ben. Ik had het hierover met mijn vriendin, en zij heeft precies hetzelfde. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat wij niet helemaal sporen en misschien met iemand hierover moeten gaan praten… of is dit iets waar bijna iedereen wel last van heeft?

Ik heb geen issues

Dus dacht ik: ik schrijf eens een blog om erachter te komen of anderen dit ook hebben. Ik heb een beetje online research gedaan (lang leve Google) om te kijken wat hierover wordt gezegd en er schijnen dus een heleboel mensen last van te hebben. Thank God, I don’t have issues! 😉 Veel shoppers raken nerveus of geïrriteerd van winkelbeveiliging.

Crimineel

Best logisch eigenlijk, want ze kijken je altijd zó naar aan en gaan je volgen, alsof je één of andere crimineel bent die alleen kan shoppen onder toezicht. Erg jammer, want dit maakt shoppen voor mij een stuk minder leuk. Af en toe heb ik de neiging om eens te zeggen: ‘Hoi, ik ben een volwassen vrouw die gewoon op zoek is naar wat leuke, nieuwe kleding, do you mind?’ Dankzij die vervelende beveiliging wil ik winkels zo snel mogelijk weer verlaten, in plaats van dat shoppen juist een leuke en gezellige ervaring is.

Staarwedstrijdje

Een tip die ik voorbij heb zien komen, die ik ook toevallig zelf al eens heb toegepast (en waarvan ik dus weet dat-ie werkt): houd een fijn staarwedstrijdje met de bekende ‘oh, is there a problem’-blik in je ogen tot hij/zij zich lekker ongemakkelijk gaat voelen. En dit lekker blijven herhalen. Zo laat je het in elk geval niet meer toe dat jij je – onterecht! – rot voelt tijdens het shoppen!

Foto: Hans-Peter Velthoven