Blog Zimra: Terrasjestijd! Maar wat snacken we?

terrasjestijd

Het wordt weer mooi weer, tijd om al die leuke terrasjes maar weer op te zoeken met je vriendinnen/moeder/zus/lover! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben er zo een die als ze eenmaal een lekkere goeie spot heeft, héérlijk lang blijft hangen op het terras. Je kunt het zelfs een hobby van me noemen…

Zenuwachtig zonder hapjes

Iets wat ik sowieso nooit heb begrepen, zijn de mensen die dan alleen maar drankjes bestellen. Als ik er soms te lang op let, kan ik er zelfs een beetje zenuwachtig van worden… Ik kan me namelijk echt niet voorstellen dat ik het leuk zou hebben op terras zonder een klein hapje erbij.

Het hoeft absoluut niet duur te zijn, al is het gewoon even een mandje brood. Ik denk dat ik anders helemaal gek, onrustig en ongemakkelijk zou worden! Haha, misschien spoor ik dan niet helemaal, maar gesnapt heb ik het nooit.

Bewust terrashangen

Ben jij ook iemand die altijd graag gezellig snackt tijdens een terrassessie? Dan heb ik hierbij wat tips, wat lekkere maar ook bewuste keuzes zijn voor een terrashapje! Na het zoveelste kaasplankje heb ik namelijk vaak een gesprekje met mezelf over dat ik er toch ook graag leuk uit wil blijven zien in mijn zomeroutfit… Soms gaat het met al die terrasjes wel érg hard.

Dus hierbij:
Salades
Salades zijn altijd een goede optie! Denk bijvoorbeeld aan een lekkere salade met gerookte zalm of ossenhaaspuntjes.

Gerookte zalm
Net al genoemd in de vorm van een salade, maar gerookte zalm vind ik zelf altijd superlekker en het is ook nog gezond! Denk bijvoorbeeld aan zalm op toast, of een tartaar van zalm (of tonijn)… Yum! Ik bestel ook vaak een vistrio, dat staat bij de voorgerechtjes. Allemaal verschillende soorten vis, ze hebben het in veel restaurants.

Carpaccio
Carpaccio – wie kent het niet – bestaat inmiddels in vele vormen en maten, maar ik bedoel hierbij gewoon de lekkere bekende ossenhaascarpaccio! Dit vind ik ook altijd erg lekker en het is ook gezond – er mag ook best wel een hapje brood bij, gewoon voor de lekker. Niet te streng gaan lopen doen natuurlijk, je bent wel op terras gaan zitten om te genieten!

Vitello Tonnato
Dit doet mij altijd een klein beetje denken aan carpaccio, alleen qua smaak is het totaal anders! Ook erg lekker en een wat gezondere optie voor op het terras.

Voorgerechtjes zijn ideaal als je even lekker met een drankje op het terras zit. Gewoon even lekker iets kleins en daar zijn vaak heerlijke, gezonde opties tussen te vinden die beter en (vind ik) eigenlijk ook lekkerder zijn dan de bittergarnituurtjes. Van kaasplankjes blijf ik stiekem af en toe snoepen, da’s gewoon te lekker – could eat that all day! Maar ik probeer het toch nu een stuk minder te bestellen als ik aan het terrashangen ben. Anders heeft dat sporten ook weinig zin!

Beeld: iStock