Blog Zimra: Verslaafd aan fruit

blog zimra geurts

Een open deur, maar toch: groente en fruit is onmisbaar in een gezond dieet. Behalve dat het superveel vitamines levert en gezond is, zit er nog een goede reden aan waarom het mij zo goed helpt bij het afvallen.

Het is, in alle eerlijkheid, bij mij altijd wel een dingetje geweest om groente en fruit te eten, omdat mijn allereerste gedachte altijd was: blegh, ik eet het maar omdat het moet. Dit komt vooral omdat ik bij fruit dacht aan een appel of een banaan, die vind ik beide niet heel lekker. Als ik aan groente dacht, dan zag ik direct een groot, vies bord vol groente voor me. Maar er zijn natuurlijk een hoop groentes en fruit waar ik oprecht van kan genieten. Bijna alsof het snoep is. Dan is het een topgedachte dat je er ook nog van afslankt en dat het zo goed voor je is!

Altijd fruit in huis

Daarom zorg ik ervoor dat ik altijd mijn lievelingsfruit in huis heb, zodat ik ook andere opties in huis heb als ik een lekker fruittussendoortje wil eten. Appel en banaan vind ik wel lekker in taartvorm (appeltaart of banana-loaf). Maar mijn favoriete fruit zijn overheerlijke aardbeien, een rijpe, sappige peer, lekkere kersen of een smeuïge avocado. Zorg er dus voor dat je dit soort belachelijk lekkere fruitsoorten zo veel mogelijk in huis hebt. Als je dan de koelkast opentrekt voor wat lekkers, zal je gelijk naar het fruit grijpen.

Mijn groente krijg ik vooral binnen in de vorm van (maaltijd)salades omdat ik die nog altijd het meest eet. Of ik eet bijvoorbeeld lekker wat witlof (met ham) of broccoli, asperges of bloemkool met een lekker visje. 🙂

Beeld: Hans Peter Velthoven