Blog Zimra: Volgend jaar geen kerststress

blog zimra geurts

De kerst zit er weer op – en wat was het weer heerlijk en gezellig!

Maar het was ook weer een hoop gestress, met al dat geregel van tevoren. Elk jaar opnieuw schat ik het totaal verkeerd in en kom ik altijd in tijdsnood. Herkenbaar, denk ik? Nu is tijdsnood sowieso vervelend als je een hoop moet regelen, maar heel het land kampt met tijdstekort en daardoor is het in de dagen voor de feestdagen ook nog eens megadruk. Met als gevolg dat je helemaal gek wordt. Hallo kerststress!

Vroeg erbij zijn

Daarom geef ik je hierbij mijn allereerste nieuwjaarsresolutie voor het aankomende jaar. In 2016 ga ik écht ver van tevoren beginnen met cadeaus inkopen – en dan bedoel ik echt augustus-achtig vroeg. Ook wil ik eerder beginnen met het uitzoeken en uitproberen van gerechten. Want juist dat is zo leuk om te doen zonder stress. Dan kun je er echt van genieten en lekker veel verschillende dingen uitproberen.

Dus: hierbij een ‘kerst-zonder-stress’-schema zodat die onnodige stress mij – en misschien jullie – volgend jaar niet opnieuw overkomt!

  • Juli: maak deze maand een avond vrij om gezellig samen te komen, waarbij je minstens één compleet nieuw en interessant gerecht uitprobeert.
  • Augustus: doe precies hetzelfde, maar dan op twee avonden.
  • September: probeer met je vriend/vrienden/huisgenoten/familie twee compleet nieuwe en lekkere gerechten uit in de keuken en reserveer ook deze maand een dagje om cadeaus te shoppen.
  • Oktober: plan weer een gezellige kookavond in. Bedenk welk van de nieuwe gerechten je het leukst en/of lekkerst vond om te maken. Maak deze nogmaals, want oefening baart kunst! Nog cadeaus nodig? Ga dan nog een keer langs de winkels voor een shopsessie.
  • November: maak een avond vrij om de definitieve gangen voor het kerstdiner te bepalen en oefen nog een keer op deze gerechten. Ga ook deze maand vast op zoek naar leuke feestoutfits voor jezelf, zodat je dat al voor kerst en oud en nieuw kunt afstrepen. En vergeet niet te kerstwinkelen, mocht dat nog nodig zijn.
  • December: als het goed is, voel je je nu helemaal relaxed omdat je alle kerstcadeaus, -outfits en -gangen al hebt geregeld. Natuurlijk kun je online of in de winkels de laatste dingen nog shoppen, mocht je nog wat leuks tegenkomen… maar dit keer zonder stress, want je MOET in principe niets meer halen. Jij kunt rustig je kerstspullen tevoorschijn halen, je huis op je gemakje versieren en met een goed gevoel de feestdagen in, ZONDER kerststress! 😀

Lees meer blogs van Zimra:

Shop je slank
Wees onverantwoordelijk met je geld
Probeer geen #fitgirl te zijn
Zo kom je onder een afspraak uit
Naaktshoot 2.0

Beeld: Hans-Peter Velthoven