Blog Zimra: Waardeer, accepteer, adoreer! ♥

Twee weken geleden sprak ik aan het einde van mijn blog over zelfacceptatie, hoe dat voor mij vooral het meeste verschil heeft gemaakt in het positief veranderen van mijn eetpatronen en het vrij zijn van ‘die stemmetjes in je hoofd’ bij het boodschappen doen of eten.
Maar hoe bereik je die zelfacceptatie?!

Ondergoed met kontvulling

Al vanaf een ontzettend kwetsbare jonge leeftijd worden wij vanuit de wereldwijde media geconfronteerd met een erg specifiek beeld van het schoonheidsideaal waar een ‘aantrekkelijke’ vrouw aan hoort te voldoen. Je zou het bijna kunnen zien als een proces, ontworpen om ons waardeloos en onzeker te laten voelen, zodat we allemaal maar meer producten blijven kopen. Want laten we eerlijk zijn: als we allemaal hielden van onze lichamen precies zoals ze zijn, dan zouden wij ons ook niet zo gedwongen voelen om al die dieetpillen, crèmes, make-up, plastische chirurgie, ondergoed met kontvulling of wat dan ook aan te schaffen.

Dit is een miljoenenindustrie en stiekem weten we allemaal ook ergens wel dat wij hierin bespeeld worden – maar toch blijven we er met zijn allen aan meedoen. Dit is nu eenmaal de samenleving waarin wij leven en het is bijna onmogelijk om daarin compleet weg te kijken.
Veel van deze producten zijn nu ook weer niet zó erg en ik sta er dan ook achter als bijvoorbeeld zo’n setje ondergoed jou een ‘confidence-boost’ geeft, maar wel tot een zekere hoogte en zonder dat je er afhankelijk van wordt. Ben je ook nog wel gelukkig met je uiterlijk als je het niet gebruikt?

I love my body

Voornamelijk hierdoor blijkt ook het accepteren van je eigen lichaam en jouw eigen vormen een bijna onmogelijke opgave – maar er zijn wél manieren en tips waarmee je steeds een stapje dichterbij zelfacceptatie kunt komen en wie weet: op een dag zelfs superduper veel van je lichaam houden! 🙂
In mijn komende blogs ga ik hiervoor telkens wat manieren & tips meegeven, die bij mij ontzettend hebben geholpen, in het vinden van zelfacceptatie.

De eerste stap – die nog voor het accepteren van je lichaam komt – is in mijn optiek het waarderen van je lichaam. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de geweldige functies die je lijf allemaal bezit. Er zijn miljoenen kleine wondertjes die de hele dag door in ons lichaam gebeuren, zonder er over na te hoeven denken, ze gebeuren gewoon.

Fucking cool

En hoe kun je je lichaam in vredesnaam haten als het dingen mogelijk maakt als over straat lopen, zwemmen, boodschappen tillen, bevallen, je kinderen van school ophalen misschien, dansen of geweldige seks/orgasmes. Ja… mijn lichaam is eigenlijk best wel fucking cool! Dat soort activiteiten, die voor sommigen niet eens mogelijk zijn, heb ik allemaal te danken aan mijn lichaam. Hoe kan ik datzelfde lichaam dan ook zoveel haten? Probeer voor een keer eens op deze manier naar je lichaam te kijken, in plaats van het af te kraken en er gemeen tegen te doen!