Blog Zimra: Wees onverantwoordelijk met je geld

blog zimra geurts

De dure decembermaand zorgt altijd voor een lichte paniek. Daarom heb ik even een compleet nieuwe feestdagen-tactiek bedacht.

In plaats van dat je gaat besparen op cadeaus of winkelsessies voor jezelf, leef je uit! Ga mega-onverantwoordelijk met je geld om, koop lekker veel cadeaus en shop de leukste outfits voor jezelf bij elkaar voor de feestdagen.

Als je dan vervolgens na deze shopping spree je banksaldo checkt, is de kans groot dat je het even Spaans benauwd krijgt. Daardoor ben je genoodzaakt om de rest van de maand weer wat zuiniger aan te doen en weer even goed op de centjes te letten. En ja, dat levert ook voordelen op!

  1. Je haalt bij iedereen een wit voetje, want het is duidelijk dat jij niet hebt bezuinigd op kerstcadeaus. 😉 Daarnaast is het natuurlijk sowieso leuk om anderen blij te maken en daar word je zelf ook weer vrolijk van.
  2. Je hebt hoe dan ook – op tijd! – superleuke outfits voor jezelf gescoord voor de feestdagen: check! Het zal bij jou dit jaar niet zo zijn dat de tijd dringt en dat je erachter komt dat je juist moet bezuinigen op je kerst- of oud & nieuw-pakkie.
  3. Het komt er dus eigenlijk op neer dat je hierdoor tot aan de feestdagen zal moeten bezuinigen op alledaagse dingen, zoals je boodschappen en (alcoholische) drankjes. En tadaaa: tijden van crisis en bezuinigingen op dit gebied resulteren toch vaak in het verliezen van een paar kilo! Kun je je ter compensatie mooi laten gaan tijdens de vele kerstdiners en -borrels.

Ik zeg: win, win, win! Jij blij, je familie en vrienden blij en met een goed gevoel de feestdagen en je leuke outfits in! Ik ga er ook verder geen woorden meer aan vuil maken: ik begin alvast online met de muisknop in mijn rechter- en mijn reader voor internetbankieren in mijn linkerhand, ben benieuwd of het werkt!

Beeld: Hans-Peter Velthoven