Blog Zimra: Weg met de negativiteit!

negativiteit

Iedereen heeft er weleens mee te maken: van die negatieve mensen die je af en toe flink naar beneden weten te halen. Heel overduidelijk, of soms op een wat meer ‘sneaky’ manier. Dan weet degene het zo te brengen dat het misschien goed bedoeld lijkt, maar in werkelijkheid is het gewoon een negatieve, vaak gemene opmerking tegenover jou. Laat dit jou niet raken!

Sta erboven

Ontzettend vaak kan dit natuurlijk te maken hebben met uiterlijk/gewicht en kan dit ten koste gaan van jouw zelfvertrouwen of geluksgevoel. Dit mag je echt niet laten gebeuren, deze mensen zijn het niet waard zo’n drastisch effect op jou te kunnen uitoefenen. Probeer daar dus sterk in te zijn om daar boven te kunnen staan!

Mijn allergrootste advies hierin is eigenlijk om dit soort mensen compleet uit je leven te verwijderen – of er zo min mogelijk mee om te gaan, mocht dit écht niet kunnen. Omring jezelf zo veel mogelijk met positieve mensen die je een goed gevoel geven, mensen die jou opbouwen en niet afbreken.

En voor de keren dat je wél om zo’n persoon heen bent en je wéér een rotopmerking naar je hoofd geslingerd krijgt, hierbij de gouden tip hoe je daar het beste mee om kunt gaan.

Laat het langs je heen glijden…

Dit klinkt  makkelijker dan het is, maar je moet maar altijd in je achterhoofd houden dat zij degenen zijn die op zo’n moment hun zwakte tonen – en niet jij. Vaak komt dit soort negatief gedrag namelijk vooral voort uit eigen onzekerheid. Door een ander af te breken voelen zij het heel even als het ‘opbouwen’ van zichzelf..

En zulk soort mensen, die zichzelf alleen een boost kunnen geven door een ander af te breken, daar moet jij je energie lekker niet aan verspillen. Hoe graag je dat soms ook wilt! Laat het via het ene oor, direct het andere oor weer uit gaan en voila – zo laat je de negativiteit niet binnen.
Blijf dit zo doen en misschien wordt het ‘naar beneden halen’ dan zelfs wel steeds minder.. .Zien zij dat het jou niks doet, dan zal het ze een minder grote boost geven.

(Verwijs diegene vooral dan ook even door naar deze blog ;))