Blog Zimra: Weg met die panty!

Wat was het weer lekker he, afgelopen week. Echt blote benen-weer. Maar toen ik afgelopen weekend gezellig op het terras zat met mijn moeder, heb ik wel vier meiden gespot die een panty aan hadden…

Ik herken het gevoel zó erg: je benen te wit vinden, je benen niet slank genoeg vinden, of wat er dan ook aan ‘mankeert’. Ik heb in het verleden dan erg vaak (té vaak) met panty’s rondgelopen maar, geloof me: iedere vrouw ziet er, zonder enige twijfel, echt beter uit zonder panty aan.

Kan écht niet

Je maakt jezelf om de één of andere manier wijs dat jouw blote benen écht niet kunnen, maar wat eigenlijk echt niet kan is die panty. Ten eerste straalt zo’n kledingstuk uit dat je niet tevreden bent met jezelf – en dat is nooit een goede look. Je moet altijd zo zelfverzekerd en trots mogelijk – liefst met opgeheven hoofd! – rondlopen, want dat ben je waard! And otherwise: ‘fake it ‘till you make it’.IMG_20150418_161749Ten tweede: het is zomer en super warm! Niemand zit toch – even serieus, in alle eerlijkheid – te wachten om zo’n stomme plakkerige, kleffe, strakke panty te moeten dragen… dus gewoon lekker niet doen! Jouw benen verdienen ook die heerlijke zomerse zonnestralen en mogen weleens een keertje lekker ademen, toch?

Irritant wc-bezoek

Mijn laatste argument: in de zomer drinken we héél veel. Of dat nu water is, lekker wat wijntjes op terras, cocktails aan het strand of gezellig wat baco’tjes in het park. Door al dat vocht weg te werken moeten we ook veel vaker plassen en, even serieus… niets kutter dan met zo’n kleffe plakpanty van het warme weer naar de wc te moeten! Om gek van te worden.

Dus! Doe jezelf dit alsjeblieft niet meer aan, want er zitten echt geen voordelen aan. Ik heb het vaak genoeg gedaan en ben altijd half vervloekt en geïrriteerd de dag doorgekomen daardoor. Daarnaast ziet iedere vrouw er dus echt oprecht zonder enige twijfel véél en veel beter uit zonder panty, geloof me! Zodra die zonnestralen op je been komen en je panty gaat glanzen, maakt de ‘granny leg’ haar entree… En die is tot je zeventigste helemaal niet welkom, toch! 😀

Draag jij weleens panty’s in de zomer?

Beeld: Getty