Boer zoekt vrouw: de aftrap!

Ja! Het begint weer! Boer zoekt vrouw! Met een kop warme chocolademelk erbij en een dekentje zit half Nederland klaar om de eerste echte uitzending te bekijken. De kick-off van  het seizoen in september trok maar liefst 3,1 miljoen kijkers! Ik zat daar niet bij. Ik was toen bezig met bevallen. Maar daar was boer Jos ook mee bezig, getuige het filmpje wat ik zag. Ook gisteren zullen er veel mensen hebben gekeken. Boer zoekt vrouw gaat internationaal! Dan zoek je niet zo maar een boer(in), maar een heel ander leven.

Dat was ook wat de boeren gisteren vroegen: kies je voor mij of het land waar ik woon? Moeilijke vraag. Ja, natuurlijk kies ik voor jou Wim/Jan/Aletta, maar ik zie mezelf ook wel iets met reizen doen in het buitenland. En zeg maar gerust Buitenland. We hebben het hier niet over België, maar over Canada (Jan, 29 jaar kippenboer), Bonaire (Aletta, 43 jaar, Bonaire) en Tanzania (Wim, 53 jaar, zaaizaadteelt, groenteteelt, vleesvee en agrotoerisme). Even serieus zeg, hoe doe je dat in godsnaam? Boer zoekt vrouw is dit jaar heel intens, zei Yvon al. Ja, dat lijkt mij ook.

Maar even over die boeren. Het zijn er vijf. Gisteren zagen we Wim uit Tanzania. Eerst even ongenadig over het uiterlijk, want daar kijken we natuurlijk als eerste naar. Kunnen we het ons voorstellen dat vrouwen voor hem kiezen? Is hij likeable genoeg? Ja, dat wel. Wim heeft misschien een verkeerde kapper (beetje monnikskapsel) en zijn boventanden staan in een halve maan, maar hij heeft wel ‘iets’. Hij is groot, echt heel groot, en dat maakt hem een stevige boom om tegenaan te leunen. Dan Aletta. Ik vind haar een prachtige vrouw. Ik verwacht dat ze heel veel gaat huilen de komende afleveringen.  Zo gauw als zij ontroerd is…ja, dat schept verwachtingen. Die zij overigens zelf niet wil scheppen.

En dan Jan. Ik ben dol op Jan. Jan zit daar doodnerveus drieduizend doden te sterven, maar hij is mans genoeg om Corien (die voor hem overkwam uit…jawel Canada) gewoon weg te sturen. Logisch ook, hij wil geen rustige Canadese (al is Corien Nederlandse), maar een vooruitstrevende Hollandse vrouw die van aanpakken houdt. En onze Corien zei hetzelfde, maar zat ondertussen stil naar haar schoenen te staren. Arm kind.

We zagen ook heel kort boer Johan (49) uit Denemarken en een flits van boer Jos (24!!!) uit Frankrijk. Boer Jos krijgt natuurlijk 3000 brieven. Dat weet je nu al. Daarom zien we pas volgende week hoe hij het busje post uitpakt. Frankrijk is ook nog te overzien. Daar schrijft heel single Nederland op. En Jan is natuurlijk ook nog jong, maar ja…Canada hè? En toch, als er iemand mijn hart gestolen heeft, is het boer Johan. Al 49 jaar alleen. En ooooh, zo lief, hij hoopte op vijf brieven, maar verwachtte er drie of vier. Hij kreeg er 45! Die wil je toch meteen op je schoot trekken? Volgende week zien we hem op speeddate. Ik heb er nu al zin in.

Tot nu toe weten we alleen wie Jan, Wim en Aletta meenemen naar het dagje uit. Allemaal zijn ze dol op de boer(in). Ze willen allemaal meteen al mee naar de boerderij. Op een na dan: Paul. Hij, best een knappe vent, kwam op het eerste gezicht redelijk enthousiast terug van het gesprek met Aletta. Ze hadden elkaar bij het weggaan diep in de ogen gekeken. Blij vroeg Yvon: ‘En wil je haar nog een keer zien?’ Alle mannen keken hem vol spanning aan. En Paul zei: ‘Nee.’ Alle vrouwen voor de buis haalden opgelucht adem. Volgend seizoen: Paul zoekt vrouw, geen boerin.

Bron foto: ANP