Brace yourself

Zeven aaneengesloten dagen regen in de 14-daagse voorspelling van Weeronline. Ik schiet in een winterdepressie.

Snert-kots
Warme truien verstikken me. Lange mouwen idem dito. De mooiste laarsjes zijn me altijd net te duur. Goede winterjassen ook. Het regent altijd als ik onderweg ben naar een belangrijke afspraak. En alsmaar die wind. Van snert hing ik ooit een dag lang kotsend boven de pot. Een skilift overreed me. Ik haat winter. Winter haat mij.

Clark Kent in bikini
Als ik kon kiezen, dan woonde ik in een land met een chronische hittegolf waar je elke dag levend kunt verbranden en vrouwen als zongedroogde omaatjes eindigen: bruin en rimpelig. Heerlijk! Zomer is me heilig. Zodra de zon achter de wolken vandaan komt, hol ik het liefst een telefooncel in om er, na een flits-metamorfose waar Clark Kent jaloers op kan zijn, binnen enkele seconden in bikini uit te komen om midden op straat op een handdoekje te duiken. Altijd is de zomer te kort. Helemaal voor wie in de mode werkt.

Zweten bij wintertrends
Het is half juli als ik de gevreesde woorden voor het eerst weer tik dit jaar: Najaarsmode 2013. Online en offline winkels kleuren zwart en bordeaux. Ik vervloek mijn twee grote kleurenliefdes. Het zijn de vrienden waar ik naar uitkijk om ze weer te zien, maar dan wel in oktober. Waarom nou, mode, waarom?! Waarom de zomersale in mei? Waarom winterjassen in augustus? Kunnen we dat niet gewoon weer eind september doen? Of later! Zwetend achter mijn computer som ik tijdens een hittegolf de wintertrends op. Brace yourself…

Winter is coming
Een geschikte wintertrend voor iedereen die net als ik het w-woord wil ontkennen, is de oversized jas in pastelkleurtjes als babyblauw, botergeel, lavendel en poederroze. Gooi hem in de mix met andere zachte tinten en beige enkellaarsje. Of ga tegen de snoeperigheid in met een zwarte skinny jeans of een leren broek en een losse blouse. Het is een wintertrend die je nu al langzaam mee kunt nemen.

Ik kijk uit naar januari. Als ik de heilige woorden weer mag tikken: Zomertrends 2014. Brace yourself, summer is coming!

CC foto: Adamgn