Broer en Zus-dag

Misschien heb je net nog met hem of haar gewhatsappt, of is er al een jaar radiostilte tussen jou en je broer(s) en/of zus(sen). Vandaag, 30 september, is de eerste nationale Broer en Zus-dag. Een goede gelegenheid om iets te laten horen aan je naaste familieleden.

Een mooi initiatief van 3FM-dj Giel Beelen. Hij verloor vorige week zijn zus Saskia aan kanker en Giel vertelde dat hij daar iets mee moest doen. “Het verlies van mijn zus heeft me wel weer enorm doen beseffen dat je er nu uit moet halen wat erin zit. En dat je dus ook dingen moet uitspreken die je denkt: bijvoorbeeld wat je voor je broer of zus voelt”, aldus Giel.

In Giels uitzending vanmorgen waren er een paar broers en zussen te horen die in de show vertelden over hun band. Giel kreeg ook een hart onder de riem toegestoken van Nico Dijkshoorn, die een heel mooi stuk had geschreven. Wel de moeite waard om even terug te luisteren (ook al vind je Nico normaal gesproken niks).

Ik vind het sterk van Giel dat hij dit durft te delen met zijn luisteraars en dat hij er zelfs iets positiefs uithaalt. Helaas kan ik niet meedoen met deze dag; ik ben enig kind. Wat je niet hebt, kun je ook niet missen, maar ik denk dat ik wel graag een broer of zus had gehad. Zeker als ik kijk naar de goede band die sommige vrienden en familie met hun broers en zussen hebben.

Maar ik denk dat het voor degenen die wel een broer of zus hebben, het geen kwaad kan om ze even te bellen of om een berichtje naar ze te sturen. Gewoon, om te laten weten dat je aan ze denkt. Zoals Giel dat mooi verwoordt: “Al levert het maar een glimlach op, dan is de dag wat mij betreft al geslaagd.”
Sluit ik dit blog af met mijn favoriete broer en zus-televisiemoment.

Doen jullie mee aan Broer en Zus-dag?

Bron beeld: Thinkstock