BZV: Passie in de Polderpub

bzv

Wat doe je als indruk wilt maken op een jonge, vrijgezelle boer in Frankrijk? Juist, dan stuur je hem een brief met foto’s van jezelf en een willekeurig stuk vee. Boer Jos, de laatste boer uit de serie die nog geen post van ons Yvon had mogen ontvangen, bladerde gisteren door stapels kiekjes van dames met koeien, lammetjes en paarden. De foto’s werden overigens begeleid met brieven met een hoog Andrélongehalte: “gewoon, omdat jij het volgens mij waard bent”.

Jos las ze allemaal, samen met zijn zus. “Potdikkie Jos, dit is een mooi meiske!”, zuslief kon haar verbazing maar nauwelijks verbergen. Jos zelf was echter heel nuchter. Het ging hem niet om de buitenkant, want hé: van een mooi bord kun je niet eten. Een waarheid als een koe. Toch oogden de tien geselecteerde vrouwen die op speeddate mochten komen niet als een standaard IKEA-serviesje. Of Jos heeft een klein beetje gelogen, of er hebben alleen maar mooie vrouwen geschreven. Dat kan natuurlijk ook.

Nog een overeenkomst: alle dames hadden wel last van een ‘ding’. De één wilde heel graag haar ding blijven doen, de ander gaf aan dat ‘paardrijden niet zo haar ding was’ (wat dan wel werd verder niet duidelijk) en weer drie anderen zijn nu nog aan het verzinnen wat ding nu eigenlijk is in het Frans. Hun vocabulaire bleef steken bij cadeau, bureau en croissant. Waarop Joske ook dacht: au revoir! (waarschijnlijk verstonden deze dames ooievaar en staan ze nu nog in de lucht te staren op zoek naar dat kreng).

Maar goed, Jos gaat volgende week met vijf dames op date, waaronder de adembenemend mooie Willemijn en de perfect match Saskia, die – lekker makkelijk – al in Zuid-Frankrijk woont.

Don Juan Johan
Van de paardenstal bij Jos schakelden we moeiteloos over naar de Polderpub waar Johan klaarstond om zijn tien dames te ontvangen. Speciaal voor de gelegenheid was hij geknipt, geschoren en door de wasstraat gehaald en verdomd, daar stond een hartstikke leuke vent! Eerst vond ik hem een beetje een angstig konijntje wat in de koplampen keek, maar dat bleek gespeelde nervositeit. Ook Yvon trapte erin want zij moedigde de vrouwen nog een beetje aan om vooral het initiatief te nemen in het gesprek. Of zoals zij dat kort en bondig formuleerde “grijp hem!”

Johan bleek deze aanmoedigingen echter helemaal niet nodig te hebben. Hij kwam na een jarenlang dieet voor het eerst weer in de snoepwinkel en was vastbesloten om overal van te proeven. Gewapend met tien vogelhuisjes wist hij de vogeltjes stuk voor stuk naar binnen te lokken, alwaar hij ieder gesprek met humor en omgekeerde psychologie (waarom zijt gij nog allenig? Ge hét toch aan iedere vinger minstens tien mennen?) aanging. Alle vrouwen kwamen stralend weer naar buiten. Het zojuist geschonken vogelhuisje was nog een beetje nat en zij volgens mij ook. Ach, ik ben allang blij dat hij zijn vetbollen nog niet buiten had gehangen 😉

Alle gekheid op een stokje, Johan is natuurlijk gewoon een heerlijke vent. Sprak ik in mijn blog van vorige week al over een zeer hoge gunfactor, na deze week is dat gevoel alleen maar gegroeid. Iemand die op zo’n liefdevolle en gemeende manier vijf vrouwen kan afwijzen verdient alleen maar respect. En één paradijsvogel met wie hij een nestje kan gaan bouwen. Maar dat komt wel goed denk ik zo.

Creatief met een kettingzaag
Tja… en toen waren er ook nog drie boeren een dagje uit geweest. Zoals bijvoorbeeld Aletta, die met haar vijf mannen het bos in was gestuurd. Waar ze met een kettingzaag (althans, vier van hen… Jan deed het niet met een zaag maar met zijn gevoel) iets van een totempaal aan het creëren waren. Het was een echt ‘mannen onder elkaar’-momentje, vooral de special effects die ontstonden bij het leegknijpen van de verfflessen haalde de puber in de mannen naar boven (hahaha… het lijkt wel een scheet… wat een lol).

Zweefneef Jan vatte de dag samen als “wij zijn allemaal één”, Aletta noemde het liever gezellig. Ze stuurde hem terug naar zijn meditatieruimte, waar hij inmiddels op zoek is naar een nieuwe Ying voor zijn Yang. Gevolgd door Arie Jan van wie ze de kriebels kreeg. Met Patrick, Koen en kale Jan is ze nu onderweg naar Bonaire om te kijken welke klussen er nog gedaan kunnen worden in en om het huis.

Goedkoop stageadres
Ondertussen werd ergens in Amsterdam de 3,5 meter lange Wim met een schoenlepel in een rondvaartbootje gefrot. Een hele slimme zet voor een date, want zittend is het met deze grote vriendelijke reus toch net wat makkelijker praten. Anders loop je maar steeds zo naar boven te gillen. Het werd een gemoedelijke vaartocht waarin prangende vragen als “kan ik in Tanzania wel hardlopen” (tuurlijk schat, we laten wel een leeuw los) en “hoe is het met de medische zorg in Afrika gesteld” werden beantwoord.

Uiteindelijk koos Wim voor de überenthousiaste maar wel nog twijfelende Karin en de mooie Eveline. Ook Janna, die een opleiding tot reisleidster volgt, heeft goedkeuring gekregen om bij Wim stage te komen lopen.

Iets met ballen en gaten
En toen was daar nog Jan uit Canada. Ook hij mocht op dagdate en iemand bij de redactie had bedacht dat een avondje bowlen en gourmetten wel toptelevisie zou opleveren. Bowlen. Dat is ongeveer net zo geil als midgetgolf. Kom op nou! En dan blijkt Jan ook nog eens niet te kunnen presteren onder druk en gaan de vijf vrouwen lopen giebelen om een opmerking over twee ballen. Zie dan het tij nog maar eens te keren, sfeertechnisch gezien.

Judith (zij van die noten!) en Claire die vorige week al bijna van hun kruk flikkerden van verliefdheid mogen nog een ronde verder, evenals Florence. Als heb ik het idee dat zij meer als ‘vulling’ mee gaat, maar goed, we gaan het zien. Ik denk zelf dat Jan vol voor Judith gaat, al was het maar omdat aan haar verwachtingen rondom romantiek makkelijk te voldoen is. Gewoon jezelf verstoppen achter een deur en keihard BOE roepen. Appeltje eitje.

Want… “Als het maar verrassend is, dan vind ik het gauw romantisch”, aldus het meisje van de notenbar. En zo is het!

Beeld: thinkstock