Cappuccinootje moedermelk

Borstvoeding geven in het openbaar is tegenwoordig net zo gewoon als een colaatje wegtikken op een terras. Zelf ben ik nog geen moeder, maar ik weet niet of ik mijn baby’s borstvoeding zou geven in het openbaar. Het is niet zo dat ik me schaam voor mijn boobies, maar het lijkt me zo ongemakkelijk voor de mensen om me heen.

Say hello to my little friend
Waar moet je kijken als een voedende moeder ineens een borst tevoorschijn tovert? Joehoe! Het is altijd zo’n ongemakkelijk moment. Sta je daar. ‘O fuck, een tiet. Fuck. Oeps. Sorry, ik ehh, ga daar wel even heen.’ Je gaat op zo’n moment niet lieflijk naar die baby zitten staren, want dan pak je die tiet gratis mee. Dat doe je niet. Dat is raar. Dat dan weer wel.

Tittyfest 2013
Neem bijvoorbeeld mijn baan. Het is echt een tittyfest daar bij mij op het werk. Het lijkt wel of heel borstvoedend Nederland uitgerukt is om baby’s bij mij op het werk borstvoeding te geven. Laatst ook: een mevrouw kwam aan de balie staan met de vraag of haar versgekolfde melk even bij ons in de koeling mocht staan. Alsof ze me zojuist had gevraagd om een versgedraaide drol vast te houden, pakte ik het flesje aan. Ietwat onprofessioneel misschien, maar kom op. Dit is melk uit jouw borst. Dat wil ik helemaal niet vasthouden. Laat staan in de koeling naast mijn zuivelproducten zetten. Cappuccinootje, mevrouw?

Is dat nou nodig?
Het is onzin om een sprintje naar huis te moeten trekken als het voedertijd is voor Jantje en Marietje, maar is het echt nodig om de natuur zo te moeten accentueren? Dat vraag ik me af. Ik zie genoeg vrouwen die ongegeneerd hun borsten tevoorschijn trekken. Een paar van die tepelkloven erin, hoppa. Kan allemaal. Fantastisch dat je je niet schaamt voor je lijf hoor, echt, maar niet iedereen zit te wachten op die mate van zelfvertrouwen. Bedek het dan, of zo.

Nee, ik weet het niet zo goed met moedermelk, out in the great wide open. Wat vinden jullie daarvan, vrouwen van VIVA?

Bron beeld: Thinkstock
Lees hier meer blogs van Sosha!