Code Rood

Wat een heerlijk avondje gisteren. Dagje eigenlijk. Zo’n dag waarop ik zag hoe het ook anders kan. En daar zo ontzettend blij van werd. Een beetje ‘the christmas spirit”, maar dan op 5 december.

@Twitter_Sint
Het was een dag waarop ik zag hoe wildvreemden zich in elkaar verdiepten, interesse toonden en elkaar een virtueel sinterklaascadeau gaven, inclusief gedicht. En niet zomaar een virtueel cadeau, nee…in dat ene filmpje / pdf bestand / presentatie / afbeelding /pinterestboard (etc. etc.) wat de ander werd geschonken zat zoveel persoonlijke betrokkenheid verstopt dat het moeilijk te geloven was dat de gever en ontvanger elkaar nauwelijks kenden.

Het was mijn eerste ervaring met deze zogenaamde Twittersintviering, maar wat werd ik er blij van! Er zijn niet alleen afstanden overbrugd, maar ook nieuwe contacten gelegd en in de weken voorafgaand leuke gesprekken gevoerd met elkaar. Zoveel nieuwe, leuke mensen leren kennen!

De storm samen doorstaan
Maar ook zonder Twittersint werden er gisteren spontaan nieuwe contacten gelegd. Dankzij de storm die over Nederland raasde en op sommige plaatsen het treinverkeer vrij snel wist plat te leggen. Duizenden reizigers die gestrand waren op koude stations en maar één ding wilden: naar huis! Pakjesavond vieren!

Een nieuwe generatie ‘helden’ stond op. Mensen, die met de auto reisden en spontaan op de diverse sociale media hun hulp aanboden. Want hé, het is pakjesavond, moeten ze gedacht hebben. En ik heb nog plek achterin, dus waarom niet mijn hulp aanbieden aan volslagen onbekenden? Ik heb zoveel spontane aangeboden ritjes langs zien komen dat het een glimlach op mijn gezicht toverde. Wat zijn er toch eigenlijk een hoop warme, aardige en hulpvaardige mensen. Het wordt hoog tijd dat dat eens wat meer getoond wordt aan de wereld. Het maakt het leven zo veel leuker.

Random acts of kindness
Als kers op de taart ontving ik gisteren deze link waarop een vijfendertig tal van ‘random acts of kindness’ te zien zijn. Hartverwarmend!

Het KNMI had het goed voorspeld gisteren. Het was inderdaad Code Rood. Rood als in liefde en warmte en net even dat klein beetje extra doen waarmee je een ander blij maakt. En daar kan geen storm tegenop!

Bron foto: ANP