Column Noah: ‘Ik hield altijd vol dat ik een happy single ben’

column Noah

Single Noah (33, accountmanager bij een uitgeverij) vertelt elke week over zijn date-avonturen.

Onze glazen zijn zo goed als leeg. Het is tijd om afscheid van Ties en dit terras te verlaten. Ik heb een afspraak. Ik wil mijn relatie met Lara beëindigen, voor zover je kunt spreken van een relatie met een getrouwde vrouw. Lara intrigeert me en ik voel zeker iets voor haar. Maar Lara is te explosief voor mij. En dol op haar echtgenoot.

‘Volgende week even bellen?’ Ties staat op en ritst zijn vest dicht. ‘Ik blijf nog even,’ zeg ik. Hij steekt zijn duim op. Vanaf zijn fietszadel zwaait hij me gedag. Ik treuzel. Een paar minuten geleden zag ik Lieke met een vreemde man de drogist een de overkant binnengaan.

Ik zet mijn zonnebril op. Ze ziet mij vast niet, maar je weet maar nooit. Daar zijn ze weer, mijn ex en haar nieuwe lover. Hij draagt een winkeltas, zij hangt aan zijn arm. Peperdure zonnebril in haar haren, loeistrakke zwarte legging om haar benen, iets wat ze vroeger verafschuwde.

Lieke hield van baggy en macrobiotisch. Nu lijkt ze een andere vrouw. De man slaat een arm om haar schouder en zij drukt zich in het kommetje van zijn oksel. Steekt boven zijn kont een hand achter zijn riem. Ze giechelen. Er komt bijna roze licht uit hun ogen.

Een lelijke steek trekt door mijn maag. Niet omdat ik Lieke kwijt ben, het was gewoon op tussen ons en ik trok de ruzies niet meer. Ze geeft me het gevoel dat ik eenzaam ben. Ik besefte dat nooit, hield altijd vol dat ik een happy single ben. Misschien ben ik dat wel en is dit gewoon een nare stuip. Maar Lieke zo zien, hoe zij is doorgegaan met haar leven en iets nieuws op heeft gebouwd, is pijnlijk. Ik mis háár niet. Ik mis onze leuke momenten.

Lees ook
Column Noah: ‘Dan ineens zie ik Lieke, en voel ik een steek in mijn maag’

‘Daar ben je!’ Lara wuift een kwartier later naar me vanaf het terras bij de ijssalon. Ze heeft een tafel gereserveerd en alvast ijsthee besteld. Van de kaart kiezen we twee coupes, ik met aardbei, zij met chocolade.

‘Dus het is voorbij?’ vraagt ze. Ik leg haar uit dat ik haar fantastisch vind. Dat ik heb genoten van onze zoektocht naar buitenseks, iets wat ik dit laatste half jaar ontdekte. Of het een fase is, weet ik niet, maar de ervaring was fantastisch en Lara de meest geschikte vrouw om dit mee te beleven.

‘Ik vond het een toptijd,’ zegt ze. Haar arm schuift op de mijne en ik voel een rilling. Opwinding. Dat doet ze nou altijd met me. Lara is een brutale flirt. Maar na vandaag is ze mijn ex. Ik wil verder, zoals Lieke.

Terugdenkend aan de strakke legging en de zwarte laarsjes met de hoge hakken voel ik een nieuwe kriebel. Ik kan ijs eten wat ik wil, Junior koelt niet af. Provisorisch vouw ik een servet op mijn schoot, maar Lara weet precies wat er aan de hand is. Tergend langzaam likt ze slagroom van haar lepel.

‘Als dit toch de laatste keer samen is,’ ze knikt naar een steegje achter ons, ‘wat dacht je dan van een afscheidswip? Buiten?’

De naam Noah is vanwege privacyredenen gefingeerd.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?