Crisis? Red lips please!

Is er crisis? Geldzorgen of staat je baan op de tocht? Kortom: is er paniek? Dan heeft hij ons. De lippenstift. Het blijkt namelijk dat we tijdens een recessie massaal naar de lippenstift grijpen, zo heeft meneer Lauder (ja, díe meneer Lauder) ontdekt. Misschien was het een beetje preken voor eigen parochie, maar uit zijn cijfers bleek al jaren geleden, toen we economisch in zwaar weer zaten, dat de verkoop van lippenstift expliciet toenam.

Chance encounter
Nu we weer in een recessie zitten, blijkt het naast de lippenstift tegenwoordig vooral de nagellak te zijn die met de scepter zwaait. Alles om ons mooi en beter te voelen. En bij een nagellak moet je niet denken aan de ordinary ‘deep red’ of ‘nude’ nee, in deze tijden richten we ons vooral op de spannende namen zoals ‘Chance encounter’ of ‘Let it glitter naughty or nice’. Jep. Ik heb het ook niet bedacht.

Het yes-gevoel
Iets kopen maakt vrouwen gelukkig. Er wordt zo’n heel klein endorfinestofje aangemaakt dat ons het totale yes-gevoel geeft. Geen nieuws. Maar hoe moet het dan als je je bankrekening maandelijks ziet slinken en je toch op zoek bent naar een verzetje? Dan ruilen we die dure tas of nieuwe schoenen in voor een relatief goedkope aankoop zoals een lippenstift of nagellak. Je bent er niet veel aan kwijt en toch krijg je zomaar een extra dosis endorfine in je lichaam. We maken bijna winst!

Sex-appeal
Psychologen geven als reden dat vrouwen in tijden van onzekerheid hun sex-appeal willen verhogen. Dus toch. Stelletje ratten die we zijn. We zijn jaren druk bezig om van de man een lief en zorgzaam troeteldier te maken – en dan dit. De centen zijn op en we gaan, volgens deze theorie, massaal op jacht naar de laatste spetter met een royale bankrekening.

Zou ‘t?
De theorie zal ongetwijfeld een kern van waarheid bevatten, maar in praktijk valt het volgens mij nog wel mee. Centen of niet: Ik blijf in ieder geval lekker bij mijn liefde. En als ik ’s avonds de sokken uitdoe, mag hij genieten van mijn chance encounter!

CC foto: Shutterstock