De magie van het bubbelbad

Wie het ooit bedacht heeft weet ik niet (Jack Uzi?), maar er zijn weinig uitvindingen in de wereld die ik zo goddelijk vind als het bubbelbad.

Ik ben niet iemand die zich eenvoudig ontspant. Tijdens het sporten ga ik piekeren, nuttig ik wat wijntjes, dan moet er worden gefilosofeerd over het leven; er zijn maar weinig momenten waarop ik mijn geest volledig kan legen. Behalve in het bubbelbad (wat ik nog steeds een veel leuker woord vind dan jacuzzi), daar is het verstand op nul, blik op oneindig.

Vozende mensen
Er zijn in mijn leven heel wat mensen geweest die me aangeraden hebben om nooit meer in een openbaar bubbelbad te stappen. Het extreem warme water zou niet goed zijn, al die vozende mensen in zo’n bad zou leiden tot een zeer ongezonde mix van lichaamssappen en zo’n bad zou, ondanks de chloor, vol zitten met bacteriën. Het zal allemaal best. Er is me ook ooit ontraden om frikadellen te eten omdat ze vol zitten met vermalen vogelsnaveltjes en geplette paardentestikels. Dan zeg ik: wie had ooit gedacht dat zoiets zo lekker kan smaken! Het is net als koks die niezen over mijn pizza. Dat hoef ik ook niet te weten en als ik het niet weet smaakt de pizza net zo lekker.

Gewichtloos, gedachteloos
Ik heb geen idee of een warm bubbelbad echt zo ongezond is, wel weet ik waar iedereen om me heen om de haverklap een griepje of wat anders heeft, ik eigenlijk nooit ergens last van heb, dus ik gok het er maar op. Ik ken namelijk weinig gevoelens die lekkerder zijn dan je langzaam van top tot teen (of eigenlijk van teen tot net niet top) te laten zakken in dat onnatuurlijk warme water, en voelen hoe de bubbels alle negatieve gedachten verdrijven. Het is de enige plek ter wereld waar de enige gedachte in mijn hoofd is: ‘Ik ga er nog even niet uit!’. Gewichtloos, gedachteloos.

Ik zou willen dat ik in het dagelijks leven iets meer in staat was om gedachten te kanaliseren en wat minder te piekeren, maar wat ben ik blij dat er tenminste één plek is waar me dat lukt, daar ben ik dankbaar voor. Wat zijn voor jou de ultieme momenten van ontspanning?

Beeld: ariwasabi / 123RF Stockfoto