Hoe te dealen met jaloerse vrouwen

Wat als je verliefd bent op een man, die de droomman is van meer vrouwen? En dat jij dan de lucky girl bent die het voor elkaar krijgt zijn hart te veroveren?

Mijn type is het niet
Eigenlijk had ik het allemaal niet verwacht. Ten eerste had ik nooit verwacht dat hij mij ook op die manier zou zien. Ik voel me bijna een verlegen, nerdig zestienjarig meisje dat verliefd is op de leukste jongen van school. Ik bedoel: hij is het helemaal. Ik zag niet voor niets de vrouwen zich voor z’n voeten werpen. Geldt overigens niet voor alle vrouwen. Zo zegt mijn beste vriendin: “ja sorry, mijn type is het niet”, waar ik dan weer heel blij mee ben.

Verbannen
Niet lang geleden realiseerde ik me pas dat ik geen ongelijk had wat die andere vrouwen betreft. Na de eerste golf van felicitaties (en niet-felicitaties) bleek echt dat vrouwen gingen zuurpruimen, om ons vervolgens beiden uit hun (social media) leven te bannen. Allereerst: ik kan daar wel of niet mee zitten. Wat zou het mij moeten uitmaken? Ik heb de liefde van mijn leven en hij is net zo gek op mij als ik op hem. Who cares what everybody else thinks? Wij hebben elkaar en ook nog super lieve mensen om ons heen. Toch?

People pleaser
Ja. Maar hé, heb ik die extreem moeilijke stap gewaagd: dat verlegen, nerdige meisje dat diep in me huist, heeft de knoop doorgehakt en is recht op haar doel afgegaan. En dan geheel onverwacht ook nog eens alles gekregen waar ze niet eens op durfde te hopen. Maar datzelfde meisje maakt echt niet zomaar ruzie met anderen, wil niet iets inpikken wat een ander de hare waant, vindt het helemaal niet leuk dat vrouwen ineens een hekel aan haar hebben. Misschien ben ik wel de ergste vijand van sommigen geworden. Ben ik een people pleaser? Vast, wat het voor mij dus allerminst makkelijk maakt. Bovendien komt het people pleasing regelmatig in het gedrang omdat ik ook geleerd heb voor mezelf op te komen.

Hoe had ik me gevoeld?
En dan, waar het echt om gaat: wat als een andere vrouw mij voor was? Dat die zo onbereikbare, maar oh zo onweerstaanbare man, die niet bepaald op zoek was naar dates of een relatie, dan toch plots wel openstond voor de charmes van een dame en tegen beter weten in dook in een nieuw avontuur. Een avontuur met vuurwerk, waar de passie van afspat. Als ik dat van de zijlijn had moeten aanschouwen, hoe had ik me dan gevoeld? Niet bepaald vrolijk…

Plaatsmakend verdriet
Het is natuurlijk heerlijk om verliefd te zijn. Te denken dat we allebei de enigen voor elkaar zijn. Dat niemand anders voor hem kan voelen wat ik voel. Toch is er, door wat voorvalletjes, iets gaan knagen. Dat een ander mogelijk, al is het misschien maar de helft, ervaart wat ik voel. Voor deze zelfde man, mijn vriend. Een onuitgesproken, plaatsmakend verdriet maakt dan even plaats in mij. Niet te verwarren met medelijden. Ik voel sympathie voor de vrouwen die mij misschien wel het meest verafschuwen. En ik kan er niets aan doen. Ik ga mijn man niet opgeven en ik kan de gevoelens van deze vrouwen niet uit mezelf veranderen. Het is de prijs die ik er gratis bij krijg, waar ik mee moet leven.

Waarom ik?
Er zijn ergere dingen, maar het is dus niet dat ik er niet bij stilsta. Misschien hadden ze verwacht dat onze relatie in de tussentijd zou stranden. “Waarom zij?” Dat laatste vraag ik me ook weleens af. Misschien maakt een blog en mijn sympathie het zelfs ondraaglijker, vandaar dat ik ‘em maar anoniem plaats. Ik win niet graag om anderen triomfantelijk aan te kijken, net zoals ik me opgelaten voel als ik in het bijzijn van anderen cadeautjes uitpak. Maar ik verstop me niet voor het leven waar ik trots op ben. Tegelijkertijd ben ik dankbaar dat ik de uitgekozen lucky girl ben en niets kan me dat geluk ontnemen.

Peace.

Foto: Thinkstock
Viva Ongecensureerd is het anonieme account waarmee Viva-bloggers blogs schrijven die ze liever niet plaatsen onder hun eigen naam. Elke week vind je op deze plek een onthullend blog, geschreven door één van de bloggers. Wie welk stukje heeft geschreven, blijft geheim…