Debby: ‘Ik had niet kunnen bevroeden dat ik ooit zó zou verlangen naar een dagje kantoor’

debby gerritsen

Toen ik negen maanden geleden voor het laatst de kantoordeur in Hoofddorp achter me dichttrok, had ik niet kunnen bevroeden dat ik ooit zó zou verlangen naar een ouderwets dagje in de kantoortuin.

Eerlijk: de dagelijkse forenzenfile mis ik als kiespijn. En ook de in mayonaise gedrenkte salades uit de bedrijfskantine behoren wat mij betreft echt tot een ver verleden.

Thuis zitten

Maar de vrolijke noot van bedrijfskantinekok slash charmezanger Joop ‘Cocker’ daarentegen zorgde – deadline of geen deadline – toch altijd voor een glimlach op mijn gezicht. En dan heb ik het nog niet eens over de perfecte latte met sojamelk die de onvolprezen barista Ria sinds jaar en dag voor me klaar heeft staan zodra ik kom aangewandeld. Of de sappige kantoorjuice die me bijna dagelijks door het bedrijfsorakel werd ingefluisterd. Nu ik zelfs de collega die nog net niet in polonaise de eerste lockdown inging voorzichtig hoorde stamelen dat ze toch wel weer graag eens naar kantoor zou willen, weet ik: deze lockdown duurt lang.

Lees ook:
Debby: ‘De gang naar de glasbak werd het uitje van de week’

Ook VIVA’s Karin Broeren vindt het moeilijk wennen aan het nieuwe normaal. Zij selecteerde dé tien dingen die we het meest missen aan kantoor. Én komt voor alle tien met een pasklare oplossing. Waar ik door het gedwongen thuiszitten dit jaar gelukkig minder mee geconfronteerd word, zijn de hele volksstammen die het nieuwe jaar steevast inluiden met een waslijst aan ‘goede voornemens’. Minder drinken, meer bewegen en gezonder eten luidt doorgaans het devies.

Prima, lekker doen. Maar de zendingsdrang die deze ‘evangelisten’ voelen om de voordelen van hun ‘nieuwe normaal’ aan de ongelovige man of vrouw proberen te brengen, werkt bij mij behoorlijk op de irritatiezone. Want goede voornemens zijn gedoemd te mislukken. En daar is zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Hoe dat precies zit, lees je in de nieuwe VIVA. Ik neem ondertussen nog een oliebol en schenk een glaasje bubbels in. Proost! Op een gelukkig nieuwjaar.

Tot volgende week!

Debby Gerritsen

Hoofdredacteur VIVA

Volg Debby ook op social media:
Instagram | Twitter

Deze editorial is afkomstig uit VIVA 01-2021. Deze editie ligt vanaf  30 december in de winkel en kun je via de bestelbutton hieronder bestellen. 

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER«