Doen volgens Debby: 3x alles voor het goede doel

Met de economie gaat het de verkeerde kant op. Vele bedrijven zijn al ontzettend lang gesloten. Juist daarom is het zo belangrijk dat we de ondernemers blijven steunen, voor het goede doel!

Help de horeca

Om de horeca een hart onder de riem te steken, produceerde boetiek Velours T-shirts met het logo van zes populaire Amsterdamse kroegen. De opbrengst gaat volledig naar de noodlijdende café’s. Ik ga voor die van Eddy Bar. Al sinds jaar en dag een begrip in de Pijp, niet in de laatste plaats vanwege de fameuze oud-stamgast André Hazes.

€ 35 via velouramsterdam.com

Sterrenmaaltje

Via thuisuiteten.nl kun je bestellen bij restaurants uit het luxere segment. Want ook zij hebben na al die maanden lockdown onze steun hard nodig. Bestel bijvoorbeeld bij Brass Boer van Jonnie en Thérèse Boer of het onlangs met een Michelin-ster bekroonde Wils van chef Joris Bijdendijk. Aan de hand van je postcode krijg je een lijst met restaurants waar je kunt bestellen.

Thuisuiteten.nl

Lees ook
Doen volgens Debby: 3x films en series over prostitutie

Zelf de slingers ophangen

Wereldwijd zijn er 1,8 miljoen kinderen met hiv. Toch krijgt bijna de helft van hen geen levensreddende medicijnen. Het Aidsfonds lanceert in juni de lang-zullen-ze-leven-slinger, ontworpen door Bas Kosters. Met de opbrengst van één slinger kan het fonds in Afrika een kind met hiv vinden en zorgen dat het medicijnen krijgt.

€ 14,95 via aidsfonds.nl/slinger

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Beeld: GettyImages