Doen volgens Debby: 3x Oost best met deze stadsstranden

doen volgens debby

Iedere week een nieuwe VIVA in de schappen, hoofdredacteur Debby is er maar druk mee. Waar haalt zij haar inspiratie vandaan? Hoe komt ze tot nieuwe inzichten? Maar ook: wat doet zij om tot rust te komen? In ‘Doen volgens Debby’ tipt ze haar favoriete ontdekkingen van de week. 

  • Zonnen in Zwolle: Een duur vliegticket to the tropics? Welnee! Voor een hagelwit strand en wuivende palmbomen volstaat een simpel enkeltje naar Zwolle. Vlei jezelf neer op het heerlijke stadsstrand in hartje centrum en geniet met een cocktail in je hand en uitzicht op de beroemde Peperbus van je welverdiende staycation.
    Rodetorenplein 1, Zwolle
  • Aan de IJssel: Een stukje zuidelijker, aan de oever van de IJssel, ligt het Deventer stadsstrand. Neem een duik in de IJssel, schuif aan bij pop-uprestaurant Meadows en laat je verrassen door de uitgebreide menukaart en het waanzinnige uitzicht op de skyline van Deventer.
    Bolwerksweg 11, Deventer

  • Vuurtje erbij: In Arnhem, daar waar de IJssel overgaat in de Rijn, lig je met je blote voeten op het zand van het vrolijke Strand Zuid. Daar geniet je van lange zomeravonden met hapjes, drankjes en een vuurkorf.
    Stadsblokkenweg 103, Arnhem

Beelden: iStock