Hoofdredacteur Debby: ‘Kattenzelfhulpboeken gaan als warme brekkies, eh… broodjes over de toonbank’

debby gerritsen

Poes, vagijn, vagina, kut, grot, foef, doos, punani, yoni. We hebben er allemaal een, maar erover praten ho maar, want: ongemakkelijk. Terwijl ze te pas en te onpas ongevraagd van zich kan laten horen. VIVA hield een grote enquête onder Nederlandse vrouwen over de gesteldheid van hun vagina, en wat blijkt? Meer dan de helft heeft geregeld klachten. Jeuk, roodheid, penetrante luchtjes, afscheiding, droogheid. Nee, we zijn niet altijd elkaars beste vriendinnen. Opvallend is ook dat velen slecht op de hoogte zijn van wat daaronder gaande is. Hoe zit het nu precies tussen onze benen?

Journalist Asha ten Broeke neemt je vanaf pagina 32 mee op vaginasafari. Angélique Heijligers dompelt zich op haar beurt onder in de nieuwste yoni-trends (pagina 52): van vaginale kungfu tot groepsvingeren. Girl, you’ve got the power of the punani! Over pussy-power gesproken, deze VIVA heeft twee verschillende covers. Want ook die andere poes laat tegenwoordig van zich horen. Kattenzelfhulpboeken gaan als warme brekkies, eh… broodjes over de toonbank en poezen zijn uitgegroeid tot de grootste sterren op social media. We vallen massaal in katzwijm bij de aanblik van die aaibare, eigenzinnige beesten. En we kunnen veel van ze leren. Zelfbenoemd kattenfluisteraar Fleur Meijer distilleert vanaf pagina 36 de vijf levenslessen van een kat. Toch gaat ook het leven van een poes niet altijd over rozen. Kijk maar naar het indringende verhaal van naaktkat Poekie die zich op pagina 78 in AnyCat letterlijk en figuurlijk blootgeeft…

Debby Gerritsen
Hoofdredacteur VIVA

Deze editorial is afkomstig uit VIVA 6-2018. De editie ligt in de winkel van 7t/m 13 februari. Je kunt de editie ook hieronder online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «