Lezen volgens Debby: deze boekentips wil je niet missen

lezen volgens debby

Iedere week een nieuwe VIVA in de schappen, hoofdredacteur Debby is er maar druk mee. Waar haalt zij haar inspiratie vandaan? Hoe komt ze tot nieuwe inzichten? Maar ook: wat doet zij om tot rust te komen? Deze week dopen we deze rubriek om tot ‘Lezen volgens Debby’ en tipt Debby haar favoriete boeken van het moment.

Lezen volgens Debby

  1. Liefde of misbruik? De moderne Lolita, zo wordt Mijn duistere Vanessa van Kate Russel ook wel genoemd. Dit boek gaat over de slimme, ambitieuze Vanessa die op haar vijftiende een relatie krijgt met haar charmante 42-jarige leraar Engels. Een affaire die haar nooit helemaal loslaat. Maar dan wordt hij jaren later door een andere leerling beschuldigd van misbruik. Een huiveringwekkend verhaal over romantiek en misbruik.
    € 20,99 Prometheus
  2. Brards Biografie: Patty van schrijversduo Antoinnette Scheulderman en Michel van Egmond is een echte pageturner. Patty Brard is niet bang om de hand in eigen boezem te steken en draait, zoals we haar kennen, niet om de hete brij heen. Dat maakt haar een sterke vrouw en dit boek een absolute aanrader.
    € 21,99 Inside
  3. Oorlogsklassieker: t Hooge nest van Roxanne van Iperen verscheen in 2018, maar is nu al een klassieker te noemen. Dit boek, over de twee Joodse zusjes Brillenslijper die tijdens de Tweede Wereldoorlog het grootste onderduik- adres villa ’t Hooge Nest bestierden, is een van de mooiste boeken die ik de laatste jaren heb gelezen. Een indrukwekkend verhaal over de oorlog dat verteld moet blijven worden.
    € 21,99 Lebowski
lezen volgens debby
Debby’s boekentips.

Lees ook: Hoofdredacteur Debby: ‘Geld moet rollen en, tja, ik help de economie graag een handje’