Deel jouw idee en win!

Blogger Anne, die je kent van Your Little Black Book, is door FBTO gevraagd om na te denken over het thema mobiliteit. ‘Waar loop ik bijvoorbeeld tegenaan in mijn dagelijkse leven in Amsterdam als ik van hotspot naar hotspot ga om nieuwe adressen voor Your Little Black Book te verzamelen?’ Stel dat jij de verzekeraar bent en het voor het zeggen zou hebben, welke ideeën ter verbetering van de producten zou je dan als eerste indienen? En wat zijn je argumenten om dat idee kracht bij te zetten? Op Onderling.nl kun je jouw mening laten horen door jouw ideeën aan te dragen of een specifieke case voor te leggen. Als jouw case of idee de meeste stemmen krijgt dan brengt FBTO het misschien wel in de praktijk!

HELP! Met de auto in Amsterdam
Als hotspot blogger in Amsterdam rijd ik iedere week de hele stad door. Het liefst ga ik met de fiets, maar soms kan het gewoon niet anders en moet ik de auto pakken. En met de auto in de binnenstad van Amsterdam rijden is iedere keer weer een uitdaging! Er is zelden een parkeerplek in de buurt van je bestemming en bovendien is parkeren in Amsterdam behoorlijk prijzig. Maar niet alleen in Amsterdam loop ik hier tegenaan. Ook als ik een dagje ga hotspotten in een andere stad is er altijd weer die uitdaging… Waar gaan we parkeren en hoe blijven we in de stad zelf ook mobiel?

Mijn idee voor het perfecte dagje hotspotten
Hoe fijn zou het zijn als je in de grotere steden van Nederland je auto voor een vast bedrag per dag kwijt zou kunnen aan de rand van het centrum om daar vervolgens de fiets te kunnen pakken en verder de stad in te gaan? Dit zou voor mij dé oplossing zijn om de flexibiliteit van autorijden te combineren met het ontdekken van nieuwe hotspots. Op de fiets kun je namelijk makkelijker even stoppen om ergens naar binnen te gaan dan met de auto. Bovendien is fietsen een super leuke manier om een stad echt te leren kennen! Ik ben zelf een groot fan van de fietsen die bijvoorbeeld in New York of Londen voor een uurtje gratis te gebruiken zijn. Zou het niet fantastisch zijn als Amsterdam ook van deze fietsen zou aanbieden? Lijkt mij ideaal! De auto parkeren en zo op de fiets springen om flexibel de stad door te crossen. Zou jij van deze dienst gebruik maken als het werd aangeboden?

Deel je idee!
Zit je zelf ook met een dilemma of heb je net als ik behoefte aan een nieuwe vorm van mobiliteit in de stad en wil je dat bespreekbaar maken? Deel je dilemma of idee op het forum en maak kans op een ´Pimp my car´ pakket (met o.a een wimpers voor je koplampen en een superzacht bontje voor om je stuur). Op 24 oktober 2013 maken we bekend welke 3 ideeën zijn gekozen. Deze ideeën worden ingebracht op Onderling.nl met het keurmerk ‘beste idee van viva.nl’.