DIY: Shirt met neonkraagje

DIY neonkraagje

Goeie keus om dat simpele shirt dat al jaren achter in je kast ligt nog niet in de prullenbak te mieteren. Diep ’m weer op, scoor wat neonverf en fabriceer dit shirt met kraagje.

DIY Sfeer1 neonshirt

DIY-overzicht-neonshirt

Op je lijstje
– simpel T-shirt
– stuk kant
– neonverf (verfwinkel)
– verfmedium voor stof (verfwinkel)
– kwast
– schaar
– naald
– draad in dezelfde kleur als je shirt
– textiellijm

DIY stappen neonshirt


Foto 1
Leg het stuk kant over het shirt heen. Knip een patroon dat je mooi vindt. Knip bij de hals het stuk kant twee centimeter groter dan de halslijn, zodat je het kant daar later omheen kunt vouwen.

Foto 2+3
Bescherm je tafel met een stuk oud papier of krant en leg hierop het uitgeknipte kant. Meng de neonverf met het medium. Door het medium hecht de verf goed aan de stof, waardoor je het shirt kunt wassen zonder dat de verf gaat bladderen. Verf het hele stuk kant en laat het een paar uur drogen.

Foto 4+5
Keer het kant om en smeer de achterkant in met lijm. Je hoeft niet de hele tube leeg te knijpen, maar wees niet te zuinig. Smeer vooral de punten waar het kant wat dikker is, goed in. Keer het weer om en leg het op het shirt. Druk goed aan. Schuif eventueel een stuk oud papier aan de binnenkant van het shirt, zodat het kant niet aan de achterkant van het shirt hecht. Laat drogen.

Foto 6
Keer het shirt binnenstebuiten en knip drie á vier keer in het stuk kant, zodat je het kunt omvouwen. Lijm dit ook weer goed vast.

Foto 7
Volg de randen van het kant met naald en draad, zodat het extra goed vastzit. Keer het shirt nog één keer binnenstebuiten en haal de strijkbout er twee minuten over. Zo fixeer je de verf en blijft het permanent zitten.

Zelf ook zo’n top gemaakt of iets anders moois in elkaar gedraaid, deel het op Instagram met @VIVA_NL o.v.v. #vivadiy.

DIY sfeer1 neonshirt

Foto’s: Daphne Ponsteen en Lisanne de Munck