DIY: Dip-dye sneakers

DIY Dip-dye Sneakers

Superlachen, die kleurige sneakers. Alleen jammer dat iedereen in dezelfde loopt. De oplossing: dip je eigen exemplaren in een badje van textielverf. Gebruik grijze gympen en lichte tinten als je niet zo hoeft op te vallen. Knallen doe je met spierwitte gympen en felgekleurde verf.

DIYDipDyeSneakersSfeer

Dip-dye DIY Sneakers

Op je lijstje:

– een paar lichtgekleurde of witte katoenen gympen (Bristol € 8,99)
– rubberen handschoenen
– een oude theedoek
– Vaseline
– textielverf (Dylon, Etos € 4,89)
– zout
– een grote kom of emmer

 DIY Dip-due Sneakers stappen

Foto 1
Haal de veters uit de gympen.

Foto 2
Smeer de randen van de sneakers in met een dun laagje Vaseline, zodat ze niet mee kleuren wanneer je de gympen in de verf onderdompelt.

Foto 3
Maak een verfbadje in een grote kom door de poederverf te mengen met warm water en 250 gram zout. Op de achterkant van het pakje staat een gedetailleerde beschrijving die heel makkelijk te volgen is. Dus pak je babyroze rubberen handschoenen uit het gootsteenkastje en gaan met die banaan.

Foto 4
Wil je de veters ook mee verven, doe ze dan in de kom. Roer even goed, zodat de verf alles bedekt, en laat ze in het verfbad liggen. Kleur daarna de gympen. Tip: maak ze eerst nat onder de kraan, dan pakt de verf beter. Draai de gympen daarna verticaal en doop ze voor de helft in het verfbad. Hou ze een minuut vast op die hoogte. Herhaal deze stap een paar keer, maar steek de gympen steeds minder diep in het verfwater. Hierdoor wordt de kleur richting de neus steeds feller. Hoe lichter de gympen die je kleurt, hoe groter het kleureffect.

Foto 5
Wrijf met een theedoek over de schoenen om de kleur nog wat uit te vegen en zo het kleurverloop vloeiender te maken.

Foto 6
Haal de veters uit de kom, spoel ze uit en laat ze drogen.

Foto 7
Laat de gympen een nacht drogen. Wrijf met de theedoek de Vaseline van de randen. Rijg de veters er weer in.

We zijn ook erg benieuwd naar jouw creatieve uitspattingen. Dus heb je zelf vette sneakers in elkaar gedraaid, deel ze op Instagram met @VIVA_NL o.v.v. #vivadiy

Dip-dye DIY sneakers sfeer

Foto’s: Daphne Ponsteen en Lisanne de Munck