DIY: Earcuff

earcuff

De earcuff is dé accessoire van de zomer. Denk dus verder dan de oorbel en ketting en trakteer je oor (ja, je draagt hem maar in één) op zo’n opvallende verschijning. 

Earcuff

overzicht

Op je lijstje
– grote zilveren oorbel
– kraaltjes/steentjes
– sterke lijm voor accessoires (koop je bij een kralenwinkel)
– satéstokje
– oorbelstekertje en achterkantje waarmee je hem vastklemt (kralenwinkel)
– tang

DIY-stappen-oorsieraad

Foto 1+2
Ga voor de spiegel staan en hou de oorbel langs je oor. Bepaal hoe groot en lang je sieraad gaat worden. Knip de oorbel met een tang op deze plek door.

Foto 3+4+5
Je gaat nu de steentjes of kraaltjes op de oorbel lijmen. Doe een beetje lijm op de punt van het satéstokje en breng het daarna aan op het kraaltje. Zo kun je preciezer werken en voorkom je verfvlekken. Leg het kraaltje op het midden van de oorbel en druk even aan. Herhaal met de andere kraaltjes totdat je het hele oorsieraad hebt gehad. Laat de lijm minstens een paar uur drogen.

Foto 6
Keer het sieraad om en plak het stekertje aan de achterkant van het sieraad. Werk weer met het satéstokje. Druk aan en laat weer een paar uur drogen. Nu kun je het achterkantje eraan schuiven en je oorsieraad dragen.

Tip: kies als oorbel-achterkantje eentje met een transparante ring erom. Zo’n achterkant heeft meer grip op je oor en voorkomt dat het oorsieraad gaat zakken.

Meer DIY-inspiratie vind je op ons Pinterest-bord. Iets indrukwekkends in elkaar geknutseld? Deel het op Instagram met @VIVA_NL o.v.v. #vivadiy.
Foto’s: Daphne Ponsteen en Lisanne de Munck