DIY: Feestelijke clutch met franje

Uitgelicht DIY Clutch

Niets beter dan op een saaie avond of een verloren middag zelf iets te geks in elkaar te zetten. En omdat de DIY (do it yourself) rubriek uit Viva nu ook op Viva.nl verschijnt, kun je altijd en overal de tutorials opzoeken en meteen beginnen met fröbelen.

Glitterjasjes, lakpumps, glanspanty’s: de kledingrekken hangen er weer vol mee. En natuurlijk allemaal veel leuker dan de exemplaren die je vorig jaar móest hebben. Je feestclutch kun je in elk geval van je lijstje strepen. Want die maak je makkelijk zelf, met een beetje lijm en zwart-witte franjes.

DIY Clutch Sfeer 1

Overzicht DIY Clutch

Op je lijstje:

– ½ meter wit franje met een lengte van 20 cm
– ½ meter zwart franje met een lengte van 30 cm
– Lijmpistool (te koop vanaf € 4,95)
– Schaar
– Meetlint
– Clutch (eentje met flap)

Stappen Clutch Feest

Foto 1
Meet de lengte van je tasje op. Hou deze lengte aan bij het op maat knippen van de franjes. Het tasje op de foto heeft een lengte van 25 cm, dus knipten we twee stukken van 25 cm uit de witte franje en twee stukken van 25 cm uit de zwarte franje.

Foto 2+3
Leg het tasje opengeslagen en omgedraaid neer. Zet de franjes met het lijmpistool vast aan de binnenkant van de flap. Geen lijmpistool in huis? Textiellijm werkt ook prima. Hou je net als wij van veel franjes, lijm dan ook het tweede stuk witte franjes aan je clutch.

Foto 4+5
Plak de zwarte franje over de witte franjes. Kijk of je tasje nog een tweede laag zwarte franje kan gebruiken (zo ja: lijm ook het laatste stuk franje vast). Laat de lijm een paar uur drogen. Maak het tasje dicht en ‘kam’ de franjes met je vingers, zodat ze mooi vallen.

Zelf eentje gemaakt? Deel ’m op Instagram met @VIVA_NL o.v.v. #vivadiy.

DIY Sfeer Clutch 2

Foto’s: Daphne Ponsteen en Lisanne de Munck