DIY: Hartjesloafers

DIY loafers

Hartstikke leuk, die herenschoenen voor vrouwen en andere boyfriendtrends. En het zit ook allemaal heel lekker. Maar een béétje vrouwelijk mag wel. En dus leven we ons uit met acrylverf.

DIY sfeer1 loafers

DIY overzicht loafers

Op je lijstje
– loafers (Bristol € 25,95)
– stuk karton
– stanleymes
– potlood
– schilderstape
– witte acrylverf
– kwast
– schotel

DIY stappen loafers

Foto 1
Teken met potlood twintig harten op het karton.

Foto 2
Snij de binnenkant van de harten uit en knip ze in kleine vierkanten uit het karton. Je hebt nu twintig sjablonen, voor elke schoen tien.

Foto 3
Zitten er kwastjes op je loafers, haal die er dan eerst af. Leg de sjablonen op de schoenen en tape vast met schilderstape.

Foto 4+5
Doe wat verf op de schotel en kleur de hartjes in. Waarschijnlijk hebben ze meerdere lagen verf nodig om goed wit te worden. Laat elke laag goed drogen voordat je met de volgende begint. Wij hadden in totaal drie lagen verf nodig.

Foto 6+7
Haal voorzichtig de sjablonen eraf als de verf droog is. Eventuele witte uitschieters kun je makkelijk wegwerken met een watervaste stift in de kleur van de loafer. Bevestig de kwastjes en klaar ben je.

Tip
Je nieuwe loafers kunnen best een paar regendruppels aan, maar ga er liever niet mee aan de wandel als het heel hard plenst.

Zelf ook iets indrukwekkends in elkaar geknutseld? Deel het op Instagram met @VIVA_NL o.v.v. #vivadiy.

DIY sfeer2 loafers

Foto’s: Daphne Ponsteen en Lisanne de Munck