DIY: Hoed met touwrand

DIY Hoed uitgelicht

Het is het winterse equivalent van de grote, zwarte zonnebril: de fedora hoed. Want je kunt ermee subtiel naar mensen gluren, je brakke hoofd verbergen of – indien nodig – incognito over straat. Enig nadeel: ze komen vaak in van die grauwe kleuren. Deze zonnige touwrand doet wonderen.

DIY Sfeer2 hoed

DIY overzicht hoed

Op je lijstje
– hoed
– twee kleuren touw van elk ongeveer 80 centimeter
– schaar
– textiellijm
– meetlint

DIY stappen hoed

Foto 1+2
Leg de twee touwen precies naast elkaar en zoek met een meetlint het midden. Maak op dit punt een knoop met allebei de touwen tegelijk, alsof het om één dik touw gaat.

Foto 3+4
Smeer één kant van de knoop goed in met textiellijm. Druk de knoop dan tegen de zijkant van de hoed en hou een paar minuten stevig vast.

Foto 5
Breng aan de onderkant van de rand rondom een laagje lijm aan.

Foto 6+7+8
Plak eerst het onderste touw vast op de lijmrand die je zonet hebt gemaakt, dus helemaal rondom de hoed. Waar de touwen samenkomen, knip je ze af zodat ze precies aansluiten. Breng extra veel lijm aan bij de uiteindes, zodat die goed vastzitten. Breng een nieuwe rand lijm aan net boven het net vastgeplakte touw, en plak hierop op dezelfde manier het andere touw vast. Laat de hoed een halfuurtje drogen voor je ’m opzet.

We zijn ook erg benieuwd naar jouw creatieve uitspattingen, dus heb je zelf iets gefröbeld? Deel het op Instagram met @VIVA_NL o.v.v. #vivadiy

DIY sfeer hoed

 Foto’s: Daphne Ponsteen en Lisanne de Munck