DIY: Jeansshortje

DIY short uitgelicht

Is het blotebenenweer, maar heb je even geen goeie shorts paraat? Pak de oude jeans van je vriend, broer of vader en zet de schaar erin.

DIY jeansshort sfeer1

DIY overzicht Jeansshort

Op je lijstje
– mannenjeans (Element, € 80)
– A4’tje
– glas
– marker
– meetlint
– scherpe schaar
– krijtje
– spelden

 

DIY jeansshort stappen

Foto 1+2
Trek de broek aan en teken met een krijtje af hoe kort je de pijpen wilt hebben. Als je de broek platlegt en dan knipt, krijg je vaak een scheef resultaat. De lijn die je aftekent, wordt de onderkant van de rondingen die je gaat knippen, dus maak het niet te kort. Trek de broek weer uit en leg ’m plat op tafel. Check met het meetlint of beide pijpen even lang zijn.

Foto 3+4
Knip langs de witte lijnen. Trek de korte broek aan als je klaar bent, om te kijken of je de lengte goed vindt. Nu kun je nog corrigeren.

Foto 5+6
Maak een vouw op ongeveer een derde van het A4’tje. Zet het glas met de onderkant van de cirkel op deze lijn en teken de omtrek met de marker. Herhaal zo’n vier keer. Vouw de cirkels nu doormidden. Ziet alles er recht uit? Dan kun je de cirkels aan elkaar uitknippen. Dit is je sjabloon.

Foto 7+8+9
Speld het sjabloon vast aan de rand van de broek. Knip langs de onderkant van alle cirkels in de jeans. Verschuif steeds het sjabloon totdat je beide pijpen hebt gehad.

Foto 10
Keer de shorts binnenstebuiten en smeer de randen dun in met transparante nagellak. Zo voorkom je dat het gaat rafelen. Laat goed drogen.

TIP
Gooi je nieuwe korte broek niet in de wasmachine. Ook al heb je de randen ingesmeerd, het risico bestaat dat ze in de wasmachine alsnog gaan rafelen. Op de handwas dus.

Iets indrukwekkends in elkaar geknutseld? Deel het op Instagram met @VIVA_NL o.v.v. #vivadiy.

DIY jeansshort sfeer2

Foto’s: Daphne Ponsteen en Lisanne de Munck