DIY: Kunstbroek

DIY kunstbroek

Je wéét dat er een Picasso in je schuilt, maar een schilderij from scratch op een linnen doek toveren, is misschien een brug te ver. Andere optie: bewerk die net-niet-broek tot een lopend kunstwerk. 

DIY-sfeer1-kunstbroek

DIY overzicht kunstbroek

Op je lijstje

– broek die je te saai vindt om te dragen
– kwast
– alle basiskleuren verf: magenta, geel, blauw, zwart en wit
– verfmedium voor textiel (verfwinkel)
– 5 of 6 glazen

DIY stappen kunstbroek

Foto 1
Meng in de glazen vijf of zes kleuren die je mooi vindt (en die bij elkaar passen). Wij gingen voor bruin, donkergroen, lichtgroen, wit, lichtroze en rood. Schenk bij elke kleur dezelfde hoeveelheid medium. Dat is een vloeibaar mengsel dat de verf geschikt maakt voor gebruik op textiel.

Foto 2
Leg een stuk papier neer om je tafel tegen verfvlekken te beschermen. Tape de broek aan de tafel en het papier zodat de boel niet kan verschuiven. Schuif ook een stuk papier of wat stukken plastic in de pijpen, zodat de verf niet doordrukt naar de achterkant van de broek.

 Foto 3+4+5+6+7
Verf vlekken op de broek. Werk kleur voor kleur en laat de lagen steeds drogen voordat je aan de volgende kleur begint. Start met de donkere kleuren en eindig met wit of de lichtste kleur.

Foto 8
Laat de broek goed drogen. Keer ’m binnenstebuiten en strijk ’m een paar minuten goed. Hierdoor fixeer je de verf, zodat je de broek gewoon kunt wassen.

Zelf iets indrukwekkends in elkaar geknutseld? Deel het op Instagram met @VIVA_NL o.v.v. #vivadiy.

DIY-sfeer2-kunstbroek

Foto’s: Daphne Ponsteen en Lisanne de Munck