DIY: Kwastjesjurk

DIY uitgelicht kwastjesjurk

Hoe je van dat dodelijk saaie jurkje in je kast een toffe blikvanger maakt? Simpel: je lijmt een stuk touw op je schouders met daaraan wat vrolijke kwasten. En ja, dat is mooier dan het klinkt.

DIY kwastjesjurk sfeer

DIY overzicht kwastjesjurk

Op je lijstje
– basic jurkje
– 3 meter gekleurd touw (fourniturenwinkel)
– 4 kwastjes in dezelfde kleur als het touw (fourniturenwinkel)
– textiellijm
– krijtje
– naald en draad
– schaar

DIY stappen kwastjesjurk

Foto 1
Trek het jurkje aan en ga voor de spiegel staan. Pak het krijtje en teken een vloeiende lijn waar het touw moet komen. Krijt klop je makkelijk uit stof, dus als je een foutje maakt, is de witte lijn zo weer weg. Hou rekening met de rondingen van je figuur. Teken dus geen lijn dwars over je borsten, maar volg je curves en teken er soepel omheen. Probeer beide kanten zo symmetrisch mogelijk te maken. Doe het jurkje vervolgens uit en leg ’m plat neer met de voorkant naar boven.

Foto 2
Zoek het midden van het touw en hang daar een kwastje.

Foto 3+4
Volg met lijm de witte lijn die je hebt getekend. Druk zachtjes in de tube, want te veel lijm geeft vlekken. Plak het touw op de lijm met het kwastje beneden in de punt tussen je borsten, druk goed aan en laat drogen.

Foto 5+6
Schuif aan beide uiteindes van de touwen een kwastje tot aan je armen en keer het jurkje om. Teken nu hetzelfde patroon op de achterkant. Trek de jurk opnieuw aan en vraag je meest stijlvolle vriendin of anders je handige moeder een goeie lijn op je rug te tekenen. Of leg het jurkje met de achterkant omhoog plat neer en schets een lijn met een beetje gezond verstand en een beetje gokken.

Foto 7
Begin aan de linkerkant en schuif weer een kwastje aan het touw, deze komt op je rug. Lijm het linkertouw vast op de lijn en laat het kwastje in het midden vallen. Knip net na het midden het touw af. Herhaal dit voor de andere kant en knip het rechtertouw zo af dat de uiteindes goed op elkaar aansluiten. Smeer de uiteindes in met wat extra lijm. Zet ze extra goed aan elkaar én aan het jurkje vast met naald en draad.

TIP
De textiellijm is best stevig, maar was je jurkje voortaan toch liever op de hand. Zo blijft het touw zitten waar het hoort.

Ook iets indrukwekkends in elkaar geknutseld? Deel het op Instagram met @VIVA_NL o.v.v. #vivadiy of volg ons DIY bord op Pinterest.

DIY kwastjesjurk Sfeer2Foto’s: Lisanne de Munck en Daphne Ponsteen