DIY: Muizentrapketting

DIY Ketting uitgelicht

Op de kleuterschool wisten ze al: muizentrappetjes maken is een skill waar je je leven lang wat aan hebt. Kijk maar naar deze ketting, die je met een beetje handigheid zo in elkaar vouwt.

DIY sfeer1 ketting

DIY ketting overzicht

Op je lijstje
– 5 meter wit, stug band van 3 centimeter breed (fourniturenzaak)
– 5 meter zwart, stug band van 3 centimeter breed (fourniturenzaak)
– textiellijm
– tangetje
– ijzerdraad op een klosje
– twee zwarte mini-elastiekjes (drogist)
– schaar
– zilverkleurige kettingsluiting
– zilverkleurig ringetje
– stevige naald met redelijk groot oog

 DIY stappen ketting

Foto 1+2+3
Knip de uiteindes van de banden recht af en lijm ze loodrecht op elkaar. Maak een hele lange muizentrap: vouw de band steeds over de andere band heen. Tip: hou het reststuk van de banden tijdens het vouwen opgerold, zo kom je niet in de knoop. Uitgevouwd? Lijm de uiteindes weer loodrecht op elkaar. Je hebt nu een harmonica-achtige strook.

Foto 4+5
Knip met het tangetje een stuk van ongeveer 80 centimeter van het klosje ijzerdraad en steek dit door de naald. Draai het ijzerdraad goed vast bij het oog.

Foto 6+7
Rijg het ijzerdraad dwars door de muizentrap heen.

Foto 8
Als je de hele muizentrap hebt gehad, duw je hem samen en hou je ’m op zijn plek door de mini-elastiekjes rond het ijzerdraad aan beide uiteindes te binden.

Foto 9
Ga voor de spiegel staan en meet hoe lang de ketting moet worden. Vouw op de plekken waar de sluiting en het ringetje moeten komen het ijzerdraad dubbel.

Foto 10
Schuif de kettingsluiting aan het ijzerdraad op de plek waar de vouw is en draai het draad om zijn as helemaal tot waar het mini-elastiekje zit. Knip overtollig ijzerdraad aan het einde weg met het tangetje. Herhaal aan de andere kant met het ringetje. Zorg dat eventuele scherpe puntjes zijn afgeknipt. Klaar is je ketting!

We zijn erg benieuwd naar jouw creatieve uitspattingen, dus heb je iets tofs in elkaar gezet, deel het dan op Instagram van @VIVA_NL o.v.v. #vivadiy.

DIY sfeer2 ketting

Foto’s: Daphne Ponsteen en Lisanne de Munck