DIY: Slippers

DIY slippers

Met dit lekkere weer van paskamer naar paskamer banjeren? Ben je gek. In een paar uur tijd heb je een paar kekke slippers versierd zónder dat je er een godsvermogen aan kwijt bent. 

DIY slippers

DIY slippers overzicht

Op je lijstje
– basic teenslippers/sandalen
– naald en draad
– kristallen, knopen en kralen
– textiellijm
– lint in dezelfde kleur als de slippers

DIY slippers stappen

Foto 1+2
Plak het lint aan de binnenkant van het slipperbandje, begin ongeveer halverwege. Bestrijk de binnen- en buitenkant van het bandje met flink wat textiellijm en wikkel het lint eromheen. Druk goed aan. Lastig? Het gaat makkelijker als je het lint opgerold in je handen houdt.

Foto 3+4
Als je aan de andere kant van de slipper bent aangekomen (ook weer halverwege het bandje), breng je het lint naar de andere kant. Ga steeds bovenlangs en steek het lint onderlangs door – een beetje als veters rijgen, maar dan zonder deze ergens doorheen te hoeven halen. Zet het lint steeds vast met textiellijm. Bij de teen maak je een stevige knoop die je weer vastplakt met textiellijm. Laat de lijm goed drogen.

Foto 5
Maak alle kralen, knopen en kristallen vast op het lint. Begin onderaan en werk naar boven, en zorg ervoor dat alle kralen en knopen mooi gelijk verdeeld zijn. Ga zo door totdat het hele lint bedekt is.

Heb je zelf iets tofs gemaakt, deel het dan op Instagram met @VIVA_NL o.v.v. #vivadiy.

DIY Slippers

Foto’s: Daphne Ponsteen en Lisanne de Munck