DIY: Sporttrui

DIY Sporttrui

Hul je je elke woensdagavond en zondagochtend in zwarte broek, ‘plain Jane’ T-shirt en spierwitte, hoog opgetrokken sokken? Juist, je sportschooloutfit kan wel wat schwung gebruiken. Wat je kunt doen: verknip oude shirts en rijg ze door je sporttrui. Je maakt deze trui in drie uur.

DIY sporttrui sfeer1

DIY Sporttrui overzicht

Op je lijstje

– simpele sweater
– twee oude T-shirts
– schaar
– naald en garen in dezelfde kleur als de sweater
– liniaal
– markerstift
– stanleymesje
– oud tijdschrift

 DIY stappen sportrui

Foto 1
Knip de T-shirts in ongeveer twintig repen van twee centimeter breed.

Foto 2
Zet met de stift kleine puntjes op de trui, op steeds twee centimeter van elkaar. Hou ook twee centimeter afstand van de kraag. Begin steeds een puntje later bij de volgende rij, zodat je een omgekeerde driehoekvorm krijgt.

Foto 3
Steek een tijdschrift in de trui om de achterkant te beschermen tegen het stanleymes. Maak daarna op de puntjes die je hebt gezet, kleine gaatjes.

Foto 4+5
Laat het uiteinde van een reep T-shirtstof ruim uitsteken en rijg de strook door een van de rijen gaatjes in de trui. Zit je erg te prutsen om de stof door de gaatjes te krijgen, haak dan een veiligheidsspeld aan het uiteinde van de reep stof.

Foto 6+7
Klaar met rijgen? Keer de trui binnenstebuiten en knoop steeds de uiteindes van twee repen stof aan elkaar.

Foto 8
Zet de knopen met een paar steken vast aan de trui en knip de T-shirtrepen af. Keer je trui weer naar de goeie kant en je bent klaar om de blits te maken in de sportschool.

Heb je zelf zo’n sporttrui in elkaar geknutseld of iets anders moois gemaakt? Deel je creatie op Instagram met @VIVA_NL o.v.v. #vivadiy

DIY sporttrui sfeer2

Foto’s: Daphne Ponsteen en Lisanne de Munck